PDA

Zobacz pełną wersję : [problem] z avatarerm



m.niew
05-08-2007, 10:58
Witam, chcialem sobie "wrzucic" nowy Avatarek, ale wyskakuje mi taka niespodzianka:
http://img227.imageshack.us/img227/7240/zonkho2.th.jpg (http://img227.imageshack.us/my.php?image=zonkho2.jpg)
wszystkie wymogi spelnione, 100*100 pixeli, wrzucone z linka ze strony i... "zimna dupa"
Bitte um Hilfe ;)

zychu
05-08-2007, 11:29
a jaki format i jaka wielkosc pliku?

bo z tych dwoch powodow tez Ci moze nie przyjac av, a jesli to jest jakis duzy , animowany gif to poszukaj czegos mniejszego :P

m.niew
05-08-2007, 11:43
zwykle zdjecie JPG ;) 100x67

Szakal
05-08-2007, 12:35
Najważniejsze to odpowiedni rozmiar oraz waga zdjęcia. Jeśli rozmiar jest odpowiedni, a ciągle wyskakuje błąd tzn. że za dużo waży. Po prostu musisz w jakimś programie graficznym pogrzebać w ustawieniach aby zmniejszyć wagę pliku i po problemie. :wink:

Abaddon
05-08-2007, 14:43
Najlepiej zmniejszyc jego jakość - tak ja zrobiłem z moim (widać po lewej...) :wink:

Di Kej
05-08-2007, 18:01
Żeby zmniejszyć rozmiar pliku, najlepiej zapisywać w formacie GIF (sam kiedyś się pewnej osoby z aG pytałem :susp: ) - mało zajmuje, kolory pozostają ok. Aha, spróbuj zamiast brać plik bezpośrednio z dysku, załadować np. na www.fotosik.pl, skopiować bezpośredni link do zdjęcia i wkleić w "Wyślij Emblemat z adresu" - może to pomoże...

zychu
05-08-2007, 20:07
DK_WRC czytaj posty do konca ;p

m.niew wrzucal ze stronki :P

a co do stronek moze byc mozliwosc , ze blokuje udostepnianie obrazkow z linka - sa takie wypadki , ze mozna tylko u nich ogladac ;/

a najlepszy format to png :)