PDA

Zobacz pełną wersję : Zmiany na stronie - testy



byku123
30-05-2008, 20:15
Ja mam skromne pytanka...

Dlaczego jak otwiera mi się strona główna www.autogaleria.pl to pokazuje mi się ostatni test jaki został opublikowany, w tym przypadku Audi A4, a te mniejsze testy to nie są poprzednie, tylko któreś tam z kolei???? To utrudnia, bo muszę szukać...

To raz, a dwa dlaczego jak otworzy mi się podstrona z autotestami, to w pasku po lewej stronie nie ma listy tylko jest małe prawie niezauważalne okienko, które przekierowuje na daną markę...

Może to jest wina przeglądarki (Mozilla Firefox), może to jest zmiana, którą wprowadziliście, ale przynajmniej dla mnie jest to bardzo niewygodne...

Ecnelis
30-05-2008, 20:53
te mniejsze testy to nie są poprzednie, tylko któreś tam z kolei????
Te mniejsze są losowo wyświetlanie - pokaże się im ludziom więcej... Ale o chronologii można zapomnieć... Trudno powiedzieć co lepsze. Stałemu użytkownikowi śledzącemu każdy test AG będzie przeszkadzać, ale masie mniej lub bardziej przypadkowych osób to będzie wisieć a dla samej strony lepiej będzie jeśli takowa grupa zobaczy większy zasób testowego archiwum.

Można zawsze pójśc jeszcze na kompromis: 3 pierwsze testy chronologicznie (najnowsze) a dwa pozostałe losowe.

Dj Brabus
30-05-2008, 22:34
byku marudzisz! :tooth: Dla mnie to jest duże ułatwienie dzięki wprowadzonym zmianom. Ale wszystko po kolei:

1. Losowe testy: sprawa prosta - popularność. Każde wejście na stronę aG, to każdorazowo cztery różne testy w miniaturkach (mamy ich ponad 170). To duże urozmaicenie, zamiast widoku pięciu tych samych testów przez dobrych kilka dni.

2. Chronologia: wystarczy kliknąć na głównej na zielony pasek u góry "testy aut" albo "testy i porównania" z lewej, żeby zobaczyć chronologicznie poukładane testy.

3. Przeglądaj wg marki - fakt faktem powinno to być może nieco bardziej widoczne (zielona ramka, większa czcionka), ale kryje się za tym ułatwienie o które walczę od dłuższego czasu - spis samochodów, czyli szybka lista testów. Zapewne każdy miał problemy ze znalezieniem wybranego testu marki Honda, Renault czy Toyota, kiedy trzeba było przerzucać kolejne strony w poszukiwaniu np. Megane Sport F1. Teraz "bum" - lista po lewej, klik na model i już mamy test. :mryellow: Fantastyczne ułatwienie, za co bardzo Krzyśkowi dziękuję.

Vincentus
30-05-2008, 23:13
Dokładnie, teraz jest lepiej niż kiedyś.

byku123
30-05-2008, 23:21
Dobra...

Może z tą pomstą do nieba przesadziłem, ale te cztery testy mi przeszkadzają, gdyż przez ostatnie dni,nie miałem dostępu do neta, a wcześniej nawet jeśli ten dostęp miałem, to nie miałem czasu na uzupełnienie swoich statystyk. W międzyczasie weszły zmiany i było duże zaskoczenie:\'... Mam wolny internet (iPlus) i otworzenie jednej strony zajmuje dłuższą chwilę (ok. 1 minuty). Chciałem dostać, się do testu Jaguara, ale pojawił się już test Audi, więc musiałem otworzyć podstronkę TESTY AUT. Zanim mi się to otworzyło już zdążyłbym ściągnąć ze dwa zdjęcia, od tego testu skopiować cały tekst i wypełnić swoje punkty do statystyki.

A z tym okienkiem, to gdyby zrobić troszeczkę większe to by było ok...

Dj Brabus
31-05-2008, 13:33
Mam wolny internet (iPlus) i otworzenie jednej strony zajmuje dłuższą chwilę (ok. 1 minuty).
OMG! Może kręcenie korbą pomoże?

(JOKE)

byku123
31-05-2008, 14:33
Bardzo śmieszne....:dead:

Dj Brabus
31-05-2008, 16:13
A tak serio, to nie masz możliwości zafundowania sobie normalnego łącza? Przecież to duże utrudnienie przy korzystaniu z neta...

byku123
31-05-2008, 16:42
Najpierw miałem maturę na głowie, teraz czekam na wyniki z matury, które będą przepustką na ew. studia poza Legnicą, więc jeżeli sie okaże, że wyjadę z L-cy to chyba nie będzie sensu montować internet w domu, skoro nikt poza mną nie korzysta z niego, a rodzeństwo albo samodzielne albo mieszka poza Legnicą...

Jeżeli nie uda mi się dostać na studia poza Legnicą, to będę rozmawiał z rodzicami...

b707
31-05-2008, 22:38
Korzystaj z Newslettera!! Bedziesz miał linki w mailu do nowych testów;)

byku123
01-06-2008, 10:48
Korzystam, ale czasami to nie wystarcza:wink:

b707
02-06-2008, 14:06
Widze że wróciło do starego?

Ecnelis
08-09-2011, 14:42
Kliknąłem sobie w tabeli punktowej w link "Jak przynajemy punkty?", a tu wielka dziura, w dodatku stronie 404 brakuje wyraźnie ostylowania...

Krzysztof Cieślak
08-09-2011, 15:07
No tak, to jest błąd, nasz błąd. Postaram się go naprawić. Aha strona błędu 404 tak właśnie wygląda. Niczego jej nie brakuje ;) Dziękuje za wychwycenie błędu.

Ecnelis
08-09-2011, 15:24
strona błędu 404 tak właśnie wygląda.
Problem właśnie w tym, że nie wygląda (Opera):

4030

Ale właśnie zauważyłem, że pod FF i Chrome nie ma czarnego tła, a nieporozumienie w Operze wynika z użycia archaicznego BGCOLOR="#DDD" - trzeba by zamienić na style.

Krzysztof Cieślak
09-09-2011, 12:49
Ecnelis dzięki za precyzyjną instrukcję. Sprawdź teraz stronę błędu 404.

Ecnelis
09-09-2011, 13:08
Teraz tło ma odpowiednie. :)

joker5513
12-09-2011, 15:26
Czy redakcja miałąby techniczne możliwości do wykonywania podczas testów pomiarów drogowych?? Np. 0-100km/h 80-120 na odpowiednim biegu, droga hamowania itp??

Dj Brabus
12-09-2011, 15:43
Jeśli mówisz o G-Tech Pro, czy podobnym urządzeniu, to redakcja takowego nie posiada.

Ecnelis
07-09-2012, 11:56
No tak, to jest błąd, nasz błąd. Postaram się go naprawić.

Jutro minie rok, a poprawy nie widać. :no:

Papież
07-09-2012, 14:57
Wczoraj wieczorem był dramat.