Zapraszam do dyskusji na temat newsa: Renault Clio będzie technologiczną rewolucją w tej marce. Póki co poznaliśmy wnętrze
Fotogaleria:
http://autogaleria.pl/wp-content/upl...57-390x310.jpg
Wersja do druku
Zapraszam do dyskusji na temat newsa: Renault Clio będzie technologiczną rewolucją w tej marce. Póki co poznaliśmy wnętrze
Fotogaleria:
http://autogaleria.pl/wp-content/upl...57-390x310.jpg
Niezmiennie razi ten sterczący tablet, ale ogólnie jest spoko. Nie wiem, czy inni podzielą opinię, ale dla mnie jest jakoś tak mocno VAG-owato. Szeroki nawiew jak w Passacie, 'półeczka' przycisków pod tabletem niemal żywcem wyjęta z Audi A3, a pokrętła klimatyzacji ze zintegrowanymi wyświetlaczami prosto z TT.
Pokrętła klimatyzacji to akurat są z Dustera, podobnie jak półeczka przycisków (albo jak z A4) i przyciski na kierownicy też z Dacii
Zegary na tych fotkach z kształtu i koloru wyglądają jak ten nowy wyświetlacz z BMW ;)
ale całość o dziwo na zdjęciach robi dobre wrażenie, mimo idiotycznie sterczącego tabletu
Czyli najpierw Dacia zjechała z Audi, a potem przeszło tutaj :p Sensu nie zmienia :p Ogólnie we wnętrzu mało tutaj mamy Renault w Renault (w moim odczuciu oczywiście), a bardziej zalatuje mi Vagiem. Dla mnie plus, bo wnętrze aktualnej generacji, to stylistyczny (i jakościowy w sumie też) dramat. Teraz wszystko sprawia wrażenie dojrzalszego.
te przyciski też podobne do peugeotowskich z 508.
podlokietnik to chyba dla sztuki bo nie widze opcji zeby dalo sie tam lokiec oprzec i jednoczesnie biegi zmieniac...
Rewelacyjne wnętrze, podoba mi się najbardziej ze wszystkich w klasie. Cieszy ergonomiczne umiejscowienie skrzyni biegów i dobór gustownej kolorystyki. Czekam teraz na exteriora.
Z pewnością nie ma żadnego dramatu. Clio obecnej generacji ma bardzo fajne materiały. Nic w moim egzemplarzu nie skrzypi. Kierownica przyjemna, gałka do zmiany biegów i klamki aluminiowe. Plastik na desce rozdzielczej miękki. Za tą kwotę i klasę auta można być zadowolonym.
Uważam że ten tablet to trochę przesada, ponieważ kierowca będzie musiał często odrywać wzrok od jezdni