Zapraszam Was do dyskusji na temat testu: Volkswagen Arteon Shooting Brake - szybki, ładny, dobry. Tylko koszmarnie drogi.
http://autogaleria.pl/content/upload...teon_SB_05.jpg
Wersja do druku
Zapraszam Was do dyskusji na temat testu: Volkswagen Arteon Shooting Brake - szybki, ładny, dobry. Tylko koszmarnie drogi.
http://autogaleria.pl/content/upload...teon_SB_05.jpg
Passeratti za 300 koła... świat oszalał...
Ja rozumiem jakby tam V6 siedziało, R5 chociaż. Paranoja , że Audi wychodzi taniej niż Volkswagen.
Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka
W zasadzie superb kombi a nie passeratti. Ceny chorevw relacji do mechaniki.
Niestety za znaczek i prestiż trzeba słono bulić.
Mnie nie dziwi cena bo tak wysoko pozycjonuje ten model od początku produkcji VW, a ogółem ostatnio wszystko drożeje. Ok, trzeba o tym napisać bo dziwne jak "marka dla ludu" wychodzi przed szereg i szuka zamożniejszych klientów. Arteon jednak z założenia zastępuje po części Phaetona, po części CC i ma być tak jakby tym premium. Pamiętam z zapowiedzi tego modelu. Pewnie też dlatego kombi zrobili dopiero przy okazji FL bo wyczuli po wynikach konkurencji, że zrobienie kombi z bardziej pochylonym dachem mylnie nazwanym Shooting Brake to żyła złota, chyba nawet bardziej niż klasyczne nadwozie. Sądząc z opisu tego testu i nie tylko także spełnia te założenia. Myślę, że Audi mogłoby spokojnie ten model wrzucić do swojej oferty i pasowałoby do marki. Dynamiczny? Jest. Dobrze wyciszony? Jest. Dobrze wykonany? Jest. Posiada pełno płatnych absurdalnie drogich opcji? Jest. Tylko to jest VW i ciężko przełknąć ten cennik. Tyle odnośnie ceny, sam pewnie bym go nie kupił bo można przebierać w ofercie wśród ciekawszych modeli.
Uwaga odnośnie szyby czy drzwi albo gdy chodzi o sztuczny dźwięk silnika. Co do pierwszego to wynika z doświadczenia (?) bo wydaje mi się, że większość ludzi jednak łapie za klamkę jak otwiera/zamyka drzwi. Jak chodzi o drugie w takim aucie to raczej fajna opcja jak ktoś lubi. Nikt po kombi z 2-litrowym silnikiem niezależnie ile KM nie spodziewa się cudownego dźwięku. Burzyłbym się gdyby to było jakieś nacechowane sportowo auto jak np. Peugeot 508 PSE czy Arteon w odmianie R, a nie standardowa odmiana.
Tylko to było takie marketingowe pitu pitu ze strony vw, bo chcąc pozycjonować ten model wysoko nie powinni dawać chociażby deski żywcem z passata. Dopiero teraz, po lifcie, dali górę deski inną, nieco go odróżniając. Mechanicznie też było wszystko co w modelach niżej. Chcesz przeszczepiać logo Audi na Arteona? Spoko, tylko nadal wychodzi taniej kupić A5, tak poroniony jest cennik Arteona. Sam trochę zaczynam chodzić wokół tematu, bo w tym roku muszę zamówić coś w miejsce aktualnego Superba i mam mega zgrzyt i problem, bo nagle się okazuje, że znowu kolejny Superb, albo A5 (preferowane bardzo liftbacki), bo Arteon się nijak nie kalkuluje.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Nie rozumiem oburzenia ceną, "przecież to jedyne 2-3 tyś zł miesięcznie", "obecnie nikt normalny nie kupuje auta za gotówkę" itd. Poniekąd sami doprowadziliśmy do takich cen akceptując takie formy i warunki sprzedaży.
Tylko CC, bez przesady. I jak wchodził do sprzedaży, to po zrównaniu wyposażenia był chyba 4000 zł droższy od Passata.Cytat:
Arteon jednak z założenia zastępuje po części Phaetona, po części CC
Masz rację, nie mam doświadczenia w zamykaniu drzwi samochodu ...Cytat:
Co do pierwszego to wynika z doświadczenia (?)
Wcześniej też była minimalnie inna, bo mówiło się, że Arteon dostał deskę, którą Passat dostanie po fl. Ale nie dostał - bo lifting się przesunął i deska się zmieniła.Cytat:
Dopiero teraz, po lifcie, dali górę deski inną, nieco go odróżniając.
Preferowane, to mało powiedziane. Kumpel chciał kupić S5 coupe, to tak bardzo go zwodzili z terminem, cenami i "a może pan weźmie liftbacka", że finalnie kupił M440iCytat:
A5 (preferowane bardzo liftbacki)
Preferowane mi chodzi, że ja wolałbym liftbacka i od tych aut rozpoczynam poszukiwania :) o każdy litr pojemności bagażnika nie walczę, ale wielkość otworu bagażowego i fakt, że można coś do bagażnika wrzucić "z góry" ma spore znaczenie i zwyczajnie większość sedanów się nie sprawdzi. Chcąc się trzymać w pierwszej kolejności liftbackow, wybór jest właściwie tylko z trójki Superb, Arteon, A5. Nic innego na rynku nie widzę za bardzo. Mondeo odpada, bo co by nie mówić, to w środku odstaje od vaga (plus lift na odwal się), a dodatkowo wycofali z niego silniki benzynowe, a te też są preferowane.
Wspomniana wcześniej trójka też ma sporo wad, bo tak:
- 3. Superb z rzędu? Przydałaby się jakaś odmiana.
- kupując obecnie Superba miałbym część wyposażenia okrojoną względem obecnego (zabrali ściemniające się lusterko zewn. od strony pasażera, dvd, zewnętrzny slot sim - trzeba pakiet danych kupować od skody za jakieś chore pieniądze)
- Arteon daje wizualny powiew świeżości, ALE nie warty takiej dopłaty/ ew. rezygnacji że sporej części opcji
- Audi niby wychodzi na prowadzenie, bo cenowo zaskakuje (co wspominał MCL w temacie Q5 jego Taty), quattro ultra nadal > haldex, ale jakoś obawiam się ciasnoty względem Superba. Trzeba się za jakiś czas przymierzyć.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka