Ten silnik spalił mi 7,5 l/100 km w Kanadzie, przy stałej prędkości 105 km/h. I 11 przy stałej autostradowej 140.Cytat:
wylacznie z samej autostrady to mogly byc litr mniej.
Wersja do druku
Ten silnik spalił mi 7,5 l/100 km w Kanadzie, przy stałej prędkości 105 km/h. I 11 przy stałej autostradowej 140.Cytat:
wylacznie z samej autostrady to mogly byc litr mniej.
Tak, używka. 19 tys. przebiegu. Jechałem praktycznie cały czas w przedziale 130-140 okazjonalnie wyprzedzając w wyższym zakresie. Jak dla mnie 9 litrów jest jak najbardziej akceptowalne. Imponująca jak dla mnie jest stabilność i pewność prowadzenia, jak po szynach.
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
To jest jakaś parnoja. Wywala cały czas, niemożna się zalogować, jak myślałem że mnie zalogowało to napisało się to z jakiegoś kij wie jakiego konta. Panowie naprawdę nie da rady tego ogarnąć ?
Tego posta wyżej można śmiało usunąć. Napiszę to z właściwego konta.
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
GDI to jest wtrysk bezposredni? Jak szybko kreci sie silnik na autostradzie?
Na grupie Proceeda ktoś znowu wrzucił foto, że na A1 na całej długości zrobił 6,5l/100km jadąc 120kmh. Jakim cudem nie wiem, bo lekko 2 litry więcej przy 120 na luzie pobiera, może te magnesy ponaklejał gdzieś na baku :))
Niestety silniki w Kii nie były nigdy oszczędne i nie teraz też nie są, ale finalnie gdzieś to się zgrywa z raczej bezawaryjnością więc w długim okresie czasu powinno być ok.
Fajnie ze wrociliscie do starego Forum. Mam nadzieje ze logowanie zacznie dzialac.
Do niczego nie wrócili, cały czas jest taki sam. :>