W złym momencie to napisałem, bo mnie 5 minut później wywaliło z telefonu i komputera [emoji14] teraz mi się udało na telefonie zalogować. Pytanie na jak długo [emoji14]
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Wersja do druku
żebym ja się czymkolwiek mieścił w tych 10 czy 12 na autostradzie..............
BTW e36 na torze przepala 35-40 l / 100 km, także co Wy wiecie o dużym zużyciu paliwa :p
Niestety moja niecała 2 latka i 5 latka są jeszcze za małe [emoji2] Spalanie spadło do 11.8, coraz lepiej ogarniam auto więc naprawdę jest nieźle. Nie mam porównania bo nie jeździłem wieloma mocnymi samochodami, ale w trybie sportowym odpycha się naprawdę konkretnie i rusza z miejsca mega dynamicznie.
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
No moje 1.2 wciąga 9 L według konkutera.
Ja od soboty walczę z remontem kuchni. Zastrzelcie mnie xD
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Moim też ciężko spalić więcej niż 9 w mieście. Na autostradzie rozumiem - każde auto przy prędkości 140 i więcej sporo pali, ale w mieście nikt przecież nie pałuje nie wiadomo jak.
W spalanie 12 litrów w 0,9 TCE trudno mi uwierzyć. Chyba że naprawdę macie w waszych dużych miastach takie korki że 200m pokonujecie w 10 minut. Sam jeździłem jakiś czas Clio IV z tym silnikiem i poza mizerną dynamiką nie było uwag. Spokojnie w 8 litrach w mieście się mieścił.
Też mi się wydają te wartości z kosmosu. Chyba, że bawimy się w zabawy pt. spalanie zimą na pierwszych dwóch kilometrach, ale to bez sensu. 12 litrów to bardzo rzadko pali Superb, na zimnym silniku, w korku i z klimą. Bez problemu jednak da się nim jeździć po mieście ze spalaniem ok. 10 litrów.
Clio 1.0 TCe Taty pali po mieście ok. 7.5-8 l.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Nie trzeba pałować. Ruszam spod domu. Silnik nie nagrzany. Rano przez takie "gęste" miasto jadę niecałe 6 kilometrów. W tym czasie, zatrzymuję się na światłach 9 - 10 razy, zakładając że nie ma korka i na każdym skrzyżowaniu zatrzymuję się raz. Tyle ruszeń i zatrzymań + do tego na dwóch odcinkach mam korek (ostatnio rzadziej, wiadomo). To wystarczy, żeby mieć wysoki wynik.
Audi na dojeździe do świateł miałem od 11 do 14,5 litra, w zależności od warunków.
Ale jak już do szkoły chodzą, to i tak szacun ;)Cytat:
Niestety moja niecała 2 latka i 5 latka są jeszcze za małe
W takim samych warunkach jazdy Rio 1.4 100 pali około 9 na zimowych gumach i jakieś 8.1-8.5 na letnich. Kwestia masy i mocy. Tak jak mówi Seth, nawet jak nie ma korków wielkich to każde hamowanie do zera i potem ruszanie to zabójstwo dla niskiego spalania.
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
@Seth - no tak ale A4 miało wspomniane przeze mnie wcześniej 250km, quattro i automat. Pogonione prawym pedałem szło pewnie jak dzik w kukurydzę. W takim przypadku przebolałbym miejskie spalanie na tym poziomie. Jakbym miał taką 'Vette jak Twoja mogłaby palić nawet 20 :) Ale w KI'I (czy jak to się tam piszę) Sportage ... hymm....
Jak się wygrzebię finansowo po kupnie mieszkania może wreszcie zmienię Clio na coś palącego podobne ilości paliwa. 10 lat jednym samochodem to już lekka przeginka :)