Te 1.5 w Kii/ Hultaju to nowy silnik, więc trochę ciężko o wyrokowanie co do trwałości...
Tapatalk @ Huawei P30
Wersja do druku
Te 1.5 w Kii/ Hultaju to nowy silnik, więc trochę ciężko o wyrokowanie co do trwałości...
Tapatalk @ Huawei P30
Obejrzałem sobie dzisiaj Kię Cee'd i zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie. Bagażnik jest pojemny i przemyślany, wnętrze przestronne. Zaskakująco normalny i jednocześnie nowoczesny samochód. Świetnie, że nadal ma fizyczne przyciski, a nie tylko panele dotykowe. Wyposażenie i cechy są bardzo w porządku w stosunku do ceny. Muszę się umówić na jazdę próbną Ceedem lub XCeedem z 1.5 tgdi i automatem.
Zaskoczyło mnie, że mój prawie 15 letni Golf ma szyby automatyczne i do tego jeszcze funkcje na przycinania paluszków. Sprzedawca w Kii stwierdzi, że Cee'd tego nie ma. I ma sporo fortepianowej czerni, trzeba będzie od razu to jakoś zabezpieczyć przed porysowaniem.
W tygodniu zrobię podejście jeszcze do I30, a za tydzień podjadę znowu do Toyoty.
Pany i panewy, jakie auto wybrać dla żony do wożenia bajtla?
Citroën C4 Grand Picasso,
Renault Grand Scenic III.
Peugeot 5008,
Mazda 5,
Opel Zafira
Czy może coś innego?
Budżet max 25 k, tylko LPG. Jakie silniki brać pod uwagę?
Po co van? Nie lepiej zwykły kompakt?
Mamy Scenika zwykłego i ma za mały bagażnik, także musi być coś z tych większych vanów. Oglądałem też Lagunę III kombi, Insignię kombi i też mają małe bagażniki.
- - - Aktualizacja - - - -
Zapomniałem jeszcze o Smaxie i Galaxy - bardzo ładne autka.
Skoda Octavia ma duży bagażnik.
Tylko tam nie ma nic do gazu, poza 1.6.
Myślę, że S-Max to będzie najrozsądniejszy wybór, choć nie wiem jak dobrze się 2.0 dogaduje z gazem w dłuższym okresie.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Skoda? No litości, wnętrze z kamienia i zero wyposażenia.
Kuba, z tego co pamiętam w ceedzie każda szyba ma automat - a jeśli jest automat, to musi być też zabezpieczenie przed przytrzaśnięciem dłoni - to wymóg w UE.
Wczoraj dokładnie analizowałem cennik i widze, że w Ceedzie są szyby automatyczne z zabezpieczeniem. Chyba się nie zrozumiałem ze sprzedawcą albo nie ogarniał. Spokojnie ogarnę sobie jazdy próbne Ceedem, Corollą i i30 i będę myśleć czy i co zamawiać.
Dzięki Vector za podpowiedzi ;)