Ja mam na granicy bo c4 spacetourer ma okolo 55 - 60 litrow. Mondek lyka 70, mam jeszcze paliwo z marca zalane :-)
Wersja do druku
Ja mam na granicy bo c4 spacetourer ma okolo 55 - 60 litrow. Mondek lyka 70, mam jeszcze paliwo z marca zalane :-)
Clio ma 55 litrów i przy jego spalaniu to jedna z największych zalet samochodu. 900-950km między staniem w kolejce wśród hotdogożerców.
Clio IV miało już 45 litrów, a V to nawet nie wiem ale na pewno nie za wiele.
Clio V ma 42 litry. Po Poznaniu i okolicach (raczej sporo korków) pali średnio 7.8l/100. Co 500km tankowanie.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Dla mnie wchodzi ok. 45 l gazu więc zarąbiście, od tankowania do tankowania nieraz ponad 400 km robimy, super 😄
Nie kazdy ma zbiornik z gazem na dachu :-)
Ja dzisiaj 350zl zostawilem na Orzelku.
- - - Aktualizacja - - - -
Wlochy Belgia - ale mecz.
Melduję, że granice masochizmu zostały przesunięte: 1679 km na raz Abarthem, z Florencji do Warszawy. Wyjazd o 5:10, w domu zameldowaliśmy się po północy. Średnie zużycie i prędkość to odpowiednio 7 litrów i 100 km/h. Kilka dłuższych postojów, krajoznawcza wycieczka przez Alpy (moją ulubioną drogą przez z Innsbrucku przez Mittenwald, Ga-Pa do MUC), tempo mieszane, z paroma zrywami do 230 km/h na niemieckiej autostradzie. Uwielbiam to auto i co ciekawe po trasie wyszedłem mniej skatowany niż z E60.
Bo w E60 masz standardowe fotele, ktore daja w kosc po 200 km :)
To prawda, miałeś okazję je przetestować. Z komfortami byłoby zapewne znacznie lepiej.