Audi się nie podoba ;)
Tapatalk @ Huawei P30
Wersja do druku
To była dość zabawna sytuacja. Dostałem telefon z Forda, że "hej, jest taka opcja, mamy benę i diesla, czy chcecie". Nie zastanawiając się nawet chwili wziąłem te auta, bo termin był na wyciągnięcie ręki.
Później okazało się, że identyczny telefon odebrali naczelni w innych redakcjach. Ekipa Autokultu pisała do mnie nawet z lekkim fochem, że "jak to tak, że my to mamy pierwsi". No ale tak wyszło. Żeby nie było - Kuga jeszcze powróci, ale w wersji hybrydowej - i to już za tydzień.
Co do Audi A1 - wygląda przyjemnie, ale wnętrze wykonano w nim z kamienia. Poprzednia generacja była znacznie lepsza pod kątem zastosowanych tworzyw. Jeździłem przez pewien czas takim autem (wspaniała służbówka) i miło je wspominam. Nowa generacja była dla mnie z kolei ogromnym zawodem.
A1 to chyba najbardziej przereklamowany samochód jaki widziałem. W salonie w Powsinie swego czasu stała sztuka wyceniona na blisko 160 tys, z silnikiem 1.0. A w środku... Polo. Tylko z zewnątrz to jako tako wygląda
Polo sprawia lepsze wrażenie, bo w topowych wersjach ma miękką okładzinę na desce rozdzielczej.
Wiecie jak to jest z babami... kupują oczami. Już raz jej kupiłem auto które "może być", a po 2 latach poszło w świat, bo "nie lubię go".
500X był kupiony idealnie pod jej wymagania, ale kończy się leasing i jest dobra pora na sprzedaż. A poza tym mnie jego środek i wykonanie doprowadza do szewskiej pasji. A czasem muszę nim jeździć...
MINI jest naprawdę fajne pod kątem wykończenia, 30000 razy lepsze od Audi A1. Polecam jazdę próbną, to kawał fajnego samochodu.
A to nie jest ten silnik 1.5 3 garowy/136KM którym jakiś luz na wale korbowym sie robił czy cuś?? Ma ktoś z nim wieksze doświadczenie?
Ponoć to występowało tylko w egzemplarzach z początku produkcji (2015 rok)