A taka Laga to też królowa lawet?
https://m.olx.pl/oferta/okazja-lagun...5-IDJFSqC.html
Wersja do druku
A taka Laga to też królowa lawet?
https://m.olx.pl/oferta/okazja-lagun...5-IDJFSqC.html
Nie, to udane auto. Mój dobry kumpel miał taką i jak sprzedawał to na blacie blisko 300k km było - jakiś spektakularnych awarii brak. Raczej eksploatacja a cenowo ok.
Zastanawiam się czy warto Scenica na taką Lagę pomieniać. Mam nadzieję że tam bagażnik jest większy niż w Insigni.
W tej cenie to chyba będzie królowa lawet.
Zwłaszcza 2.0 z LPG, bo to Nissanowski silnik który o ile dobrze pamiętam nie lubi się z LPG
Tak, ten wolnossak szału nie robi. Lepiej szukać dwulitrówki turbodoładowanej. Poza tym to naprawdę porządny wóz.
Dwójeczka skutecznie zgubiła ten model ;p
A cos Ty sie tak uparł na zmianę scenica?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Belki polecam tylko i wyłącznie Thule. Warte każdych pieniędzy. Raz kupisz i masz na lata- do kolejnych aut dokupujesz tylko łapy/ mocowania.
Co do boxa to już jest większa konkurencja, niezłe są też Taurusy czy Kamei. Thule w tym swoim błyszczącym malowaniu są dość wrażliwe na wszelkie urazy. Mój ma jakieś 4 lata i 5-6 długich wyjazdów. I mimo dbania sporo śladów użytkowania.
Tapatalk @ Huawei P30
Wkurza mnie jak ktoś na OLX nie jest w stanie wpisać normalnie przebiegu 240.700 tylko pisze 24.700. Ja bym już takiego auta od tego sprzedającego nie kupił.
Niekoniecznie. Teraz Laguna III chodzi w śmiesznych pieniądzach. Niedawno sprzedawałem taką z 2.0 dCi po prawie 4 latach użytkowania i spłakałem się kiedy zobaczyłem ceny rynkowe (mówię oczywiście o sensownych egzemplarzach).
AGENT, ja z dwulitrowego diesla byłem bardzo zadowolony. Właściwie robiłem tylko eksploatację, poza zdechłym modułem ABS, którego wymiana kosztowała mnie ok. 450 zł (część z wymianą). Z tym zresztą wiąże się zabawna historia, bo po zmianie tego modułu auto zaczęło wyświetlać przebieg z dawcy :D
Jak dla mnie największą bolączką tego modelu jest trzeszczący kokpit. Da się to zniwelować, ale kilka godzinek trzeba poświęcić na zabawę z olejem silikonowym i gąbeczkami/pianką. Po zrobieniu tego jeździło się zaskakująco przyjemnie. Na tyle przyjemnie, że gdyby nie pandemia, to pewnie nadal stałaby przed domem..
Jeśli chodzi o zestawienie bagażników z Insignią, to moim zdaniem różnice są pomijalne. Wózek dziecięcy Anex Cross wchodzi do obu na zasadzie stelaż i obok leżąca gondola. Tyle że w Insignii trzeba trochę stelaż pod ukosem dać, żeby zamknąć klapę.
Polift poniżej 20k to absolutny dół widełek na otomotoCytat:
spłakałem się kiedy zobaczyłem ceny rynkowe
Diesel to akurat inna bajka i faktycznie wyjątkowo wdzięczny samochód. Kolega mój ma taką, z 2012 albo 2013, GT Line, 4Control, diesel 2.0 dci 150 KM i nie dzieje się w niej kompletnie nic. (kupiona przy przebiegu 120k, jakieś 5 lat temu, obecnie ze 220 k najechane z tego co pamiętam)
ale MR20DE/M4R z LPG to słaby pomysł - bardzo delikatne gniazda zaworowe, które się szybko wypalają. Jak Renault 2.0 do gazu, to F4R, ale w Lagunie montowano go tylko w wersji turbo, która jest trwała, szybka i przez to nikt się jej nie pozbywa.