Akcja "instrybutor" to tragikomedia w pelnym tego slowa znaczeniu. Wstyd, strach i smiech.
Wersja do druku
Akcja "instrybutor" to tragikomedia w pelnym tego slowa znaczeniu. Wstyd, strach i smiech.
Teraz skrócono czas szkolenia podstawowego do 71 dni - także tego [emoji846]
Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka
Chyba razem z tymi patałachami się szkolili:
https://youtu.be/rL0oEU3tJBo
Oni chyba hukowe pistolety maja. To jest przykre ale taki obraz naszego spoleczenstwa - jesli nie zatrzymaja przestepcy to wielkie larum ze nieporadni, jak zatrzymaja to placz, ze uzyto sily.
Obie akcje sa przykladem na chore dzialanie wymiaru sprawiedliwosci - kazdy wie ze w pl sadzie sprawiedliwosci nie ma. To i policja nie kwapi sie, aby za wszelka cene gonic tych ludzi.
U nas jak w lesie, jesli naprawde potrzebna jest pomoc to sie jej nie otrzyma bo policja zwyczajnie boi sie represji ze strony "niezaleznych" polskojezycznych mediow.
Ciekawe co ten krzykacz od instrybutora zrobil by na miejscu policjantow.
Swoja droga dlaczego ucza ich strzelac w kola a nie silnik - przeciez na uszkodzonej oponie mozna jechac ladnych pare km a z rozwalonym blokiem silnika czy uszkodzonym ukladem chlodzenia prwcujacym pod bardzo duzym obciazeniem nie da sie jechac bo silnik ulegnie bardzo szybko zatarciu.
Bo by rykoszety narobiły większego bałaganu niż to warte. I łatwiej trafić w oponę niż w konkretne miejsce w "bloku silnika".
Może strzelił w opony jak baba stała?? IQ 200 do tego chyba nie trzeba mieć?
30 km do miejsca gdzie SAMA SIE PODDALA (!) by raczej na 4 kapciach kobita nie zrobiła.
Niebieskie pajace są tylko cwani jak statystycznego kowalskiego złapią bez maski na pysku albo jadącego 60 w zabudowanym. Rura widać mięknie jak trzeba podjąć szybką decyzję i zadziałać jak mężczyzna.
BTW - zalogowałem się z komputera w domu na forum!!!! Yupee!!!
Eeeech... zasadniczo to z 9 mm możecie sobie strzelać i w opony i w samochód. I w blok silnika. Opona oberwie jak gwoździem. Bloku silnika 9-tka nie przebije.
Ogólnie: z broni ręcznej aby zatrzymać auto to tylko bajki i amerykańskie filmy. Może z armaty typu desery eagle na amunicję 0,5 cala jakiś efekt by był ale to co maja policjanci to nie do tego służy.
To nie jest wina tych chłopaków tylko fatalnego systemu szkolenia. Szkółka 71 dni i na ulicę. Do tego odeszła masa wartościowych starszych funkcjonariuszy, więc nie ma ktoś ich już w komendach uczyć fachu.
Zgadza się że Walther to nie jest najpotężniejsza siła ognia, zależy jeszcze od amunicji. Jednak sam fakt strzałów, huków może działać otrzeżwiająco (nie wie przecież czy zaraz nie strzelą już prosto w niego). Do tego nawet uszkodzona opona a la gwóźdź ma większą szansę rozlecieć się niż opona nie postrzelona.
Tak, ale nie rozleci się raczej w zasięgu wzroku całej akcji...
Serio teraz niecałe 2,5 miesiąca trwa szkolenie prewencji? Oni po tym czasie od razu dostają broń palną?