Obawiam się że to własnie narodowi socjaliści pislamiści jak ty są pod tym względem przodującą grupą.
Wersja do druku
Niestety kuleje u nas świadomość, że noszenie maseczek to nie jest kara, ale jeszcze gorzej z trzymaniem dystansu. W dyskoncie, w urzędzie, gdziekolwiek mało kto myśli aby stać ten 1m-1,5m, a nie tuż za tobą. Polacy to buntowniczy naród i tolerowanie dłuższych nakazów jest dla nas uciążliwe. Na początku pandemii jeszcze to w miarę przestrzegali. Potem czytam komentarze jaka to policja nic nie robi, tylko wlepiają mandaty za brak maseczki. Ręce opadają jaki to durny kraj.
Panowie potrzebny komplet opon letnich na Alfę 159 2,4 sadzomiot 210km kombi. Nie ma określonego budżetu ale opony mają być dobre. Większość przelotów trasy i autostrady. Miasto sporadycznie. Mają byc dobre na suchym, w deszczu raczej jest jeżdżone spokojnie.
235/45 R18. Poleci ktoś coś ?
Jak na mokrym nie muszą być super, to Michelin Pilot Sport 4.
Na suchym, przy sporej mocy i momencie, dają radę. Miałem na Audi
Ewentualnie jeśli mają być do spokojnej jazdy i w dobrej cenie, to Rainsporty od Uniroyala. Dobra uniwersalna guma, ale warto pamietać, że ma miękką ściankę boczną i nieco kładzie się w zakrętach.
A ja miałem od nowości Pilot Sporty 4 i nigdy więcej ich nie kupię. Zmieniłem na GoodYeary Eagle F1 i uważam je za dużo lepsze gumy.
Micheliny jak dla mnie przereklamowane- głośne, przyczepność taka sobie, a na mokrym dramat. Może w RDW/AWD sprawują się lepiej, ale do mocnego auta z FWD absolutnie nie polecam.
BTW: udało mi się zalogować przez www 8)8)
Na mokrym, to każdy Michelin jest przeciętny. A co do głośności się nie zgodzę. Przyczepność - jak mówisz, może u mnie w AWD było lepiej, ale w sumie, nawet biorąc pod uwagę prasówki, to jedne z lepszych gum, na jakich jeździłem.
Właśnie znalazłem na dysku zdjęcia mojego pierwszego samochodu, za własnoręcznie zarobione podczas studiów pieniądze, kupione po znajomości, zielone Cinquecento 1,1. Patrzę na to i normalnie słyszę dźwięk jego silnika😀