Jupi,:grin: udało się zalogować. Jakiś czas temu niechcący wyczyściłem ciastka no to był strzał w kolano.
Wersja do druku
Jupi,:grin: udało się zalogować. Jakiś czas temu niechcący wyczyściłem ciastka no to był strzał w kolano.
To teraz nawalaj posty :-)
I tak mnie nie przegonienie :b
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nas nie dogoniat!
Jak patrze co ta autokorekta wyprawia… :p
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Driv3r w końcu pokazał swojego Gutka w akcji :) Fajne moto tylko trochę niepraktyczne. Brak owiewek i jakiejkolwiek torby/kufrów na co dzień będzie upierdliwy. Genialne zdjęcia w artykule :)
Krótkie pytanko - czy w obecnych upałach silnik chłodzony powietrzem na postoju na światłach powoduje "jajka gotowane na twardo"?? :)
https://autogaleria.pl/moto-guzzi-v7-stone-centenario-test-opinia
Owiewek to w ogóle w jeździe miejskiej / podmiejskiej nie brakuje.
Zaliczam czasami przeloty obwodnicą to albo stoi albo się turla do 120 km/h wiec luz.
Faktycznie mam autostradę niedaleko domu i ja prostu omijam - nie daje takiego zysku czasowego jak przy samochodzie.
Sakwy: trochę mi szkoda kasy bo oryginalne kosztują 5k… mam awaryjnie spory plecak ale tez nie jest tak ze zawsze z nim jeżdżę.
Jajka: duży korek plus duży upał plus postój na światłach nie jest przyjemny. Ale ja tez nie jeżdżę powyżej 30 stopni bo nie lubię się gotować. Ogólnie nie ma tragedii.
Foto: zasługa MCL. On robił większość i obrabiał całość. Ja tylko statyczne zrobiłem.
Drożyzna w ORI akcesoriach to niestety przypadłość wszystkich producentów motocykli. Ja wszystko rozumiem, ale bez przesady. Oryginalne 3 kufry do Hondy Africa Twin cenią sobie na 9k cebuliona. Masakra. No ale kiedyś na pewno nowe moto wleci jak nie Africa to BMW 850GS albo F900XR. Beemki trochę mniej szaleją z cenami akcesoriów a jak nie ori to jest spora oferta Wunderlicha.
Na najbardziej potrzebne codzienne babmbetle (portfel, telefon/telefony, butelka wody, kłódka antykradziezowa, szmatka i spray na rozbite robale na kasku itp.) polecam wyposażyć się w coś takiego jak w linku niżej. Mnie jazda z plecakiem strasznie męczy a przy większej prędkości potrafi zadziałać jak żagiel hamujący.
https://gmoto.pl/torba-na-tyl-motocy...BoCX48QAvD_BwE
Nie licząc buchającego silnika na postoju (jak chłodzony powietrzem to tym bardziej) ja tam w upałąch śmigam aż miło. Kurtka z mesch'em, przewiewne krókie rękawiczki, jeansy z ochraniaczami i kevlarova wkłądką na dupsko i można latać. Wystarczy jechać chociażby 30km/h i jest ok. Najgorsze są te chwile stojąc na światłach :(
Tak czy siak gratulacje nabycia porządnego motocykla - ile można skuterami jeździć... :)
I jedno trzeba Twojemu Gutkowi oddać. Zajebiście piękny jest :)
No ładny komarek, tylko do miasta niepraktyczny.
Joker - dzięki. W zasadzie wybór był prosty. Miał nie mieć łańcucha i być ładny :)
Agent - idealny nie jest, ale nie narzekam.