Nie wiem czy się chwalić czy raczej żalić, ale Subarak wylądował pod domem.
Wersja do druku
Nie wiem czy się chwalić czy raczej żalić, ale Subarak wylądował pod domem.
Super. Utargowales cos?
Chwalić. Trzylitrowym Subaru zawsze warto się pochwalić :)
Oby stan był lepszy niż podejrzewałem i samochód się sprawował. Tak lubię się mylić :)
Grat-ulacje ;)
Daj krate pod spodem zeby kata nie wycieli.
O-to-to :)
u mnie właśnie trwają prace rzeźbiarskie nad przywróceniem Volvo do stanu używalności
Vette też się składa - czeka na alternator.
Ehh
Z tymi katalizatorami, to mam nadzieję, że jak najszybciej ten proceder ukrócą. Ogólnie z handlem wszystkimi używanymi częściami samochodowymi powyżej określonej wartości powinna być zasada, że sprzedawca ma mieć na nie "papiery" i ma być znany nr VIN samochodu z którego części pochodzą. Współczuję kłopotu i kosztów i patrząc na liczby (1000 zł. za zamiennik vs 4000 w skupie za oryginał) to chyba trzeba w te cenniki patrzeć i samemu wycinać i wymieniać na zamiennik, zanim zrobią to złodzieje :(.
Agent - sprawdż, czy pod tym Subaru małej fortuny nie masz ;).
No właśnie to jest ciekawe. Nawet nie trzeba wycinać. Kupić zamiennik i od razu nieść go do skupu.Cytat:
to chyba trzeba w te cenniki patrzeć i samemu wycinać i wymieniać na zamiennik, zanim zrobią to złodzieje
Btw. w zakładzie, który mnie ratuje, stał również Opel Movano. Katalizator 8k w skupie, 14k "w naprawie". I było to Movano należące do... carsharingu Panka.
Mam nadzieję że dla mnie raczej nie wytną kata, bo auta nie nocują poza domem na ulicy.
Subarak jest wg mnie w bardzo dobrym stanie, chociaż innych nie oglądałem także nie mam porównania.
Seth - może Ty wiesz lepiej, bo jedni mówią że regulacja luzów zaworowych kosztuje 3 tys, bo trzeba targać silnik, inni piszą że nie trzeba bo są jakieś śruby przewidziane przez producenta.
Druga sprawa - już mnie straszą, że przy tym przebiegu ca. 250 kkm panewki się obracają. Zwariować idzie. 🤦*♂️
No to zestaw startowy porzadny. Pytanie ile kosztuje symiana panewek zanim zdechna.