A co sądzicie o ostatnim komunikacie Mercedesa że przestają rozwijać silniki spalinowe i środki idą na R&D w celu opracowywania nowych napędów EV ? Faktycznie koniec spalinówek nastąpił tak szybko ?
Wersja do druku
A co sądzicie o ostatnim komunikacie Mercedesa że przestają rozwijać silniki spalinowe i środki idą na R&D w celu opracowywania nowych napędów EV ? Faktycznie koniec spalinówek nastąpił tak szybko ?
Sądząc z tego, że mają prawie całą gamę nowych silników oznacza to mniej więcej 8 lat jeszcze, po drodze może się im zmienić
No właśnie bo nie dawno przecież mówili że wbrew temu co się mówi, przed silnikami diesla długa kariera a tu takie informacje .
Ja mam przeczucie, że ta cała elektromobilność odbije się wielką czkawką. Lubię auta elektryczne - fajnie się nimi jeździ, komfort akustyczny i brak wibracji robią wrażenie. Nie wyobrażam sobie jednak jeszcze "normalnej" jazdy takimi pojazdami. W październiku sprawdzę jak wygląda komfort długodystansowego podróżowania elektrykami :)
Jeszcze pytanie jak rozwiązać tema kończących się zasobów do produkcji akumulatorów
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
Spokojna głowa, 20 lat temu wszyscy szli w Diesle... :D
A to druga sprawa, o której zapomniałem.
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
Mnie trochę dziwi aż tak duże parcie na elektryki, oczywiście rozumiem samą ideę która jest słuszna, ale mam wrażenie, że zbyt szybko "chcielibyśmy" zastąpić samochody spalinowe elektrycznymi. Wygląda to trochę tak jakby świat nagle zdał sobie sprawę z problemu i teraz na szybko chciał coś zrobić byle by tylko podjąć działania choćby nie były one do końca przemyślane
Ja z kolei dzisiaj ujeżdżałem 530i w Mpaku w iksdrajwie.
[IMG]https://thumbs2.imagebam.com/9c/04/61/679e8f1319506623.jpg[/IMG]