W EU był mało popularny, sprzedawał się głównie w USA. Drogi jak diabli, do tego awaryjny - silnik N62 z tamtego okresu należał do wyjątkowo awaryjnych.
Wersja do druku
W EU był mało popularny, sprzedawał się głównie w USA. Drogi jak diabli, do tego awaryjny - silnik N62 z tamtego okresu należał do wyjątkowo awaryjnych.
To prawda, szukałem go dla siebie kiedyś. Ale w sumie nawet w Niemczech było tylko kilka sztuk i to drogich, a w utrzymaniu jest niewiele tańszy od M5
Zróbcie coś kurczę z tym logowaniem - noż kurwicy można dostać :(
Ja mam jakies szczescie i tfu tfu zero problemow z tym :D
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nie jest bo to bliźniacza konstrukcja. Silniki n62 o pojemności 3.6, 4.0, 4.4 i 4.8 to praktycznie te same konstrukcje i trapią je te same problemy.
Zachar ostatnio gadał, że 4.8 w bmw x5 e70 jest bezproblemowy. Komu tu wierzyć?
Może pomylił z E53 -> tam jest tez 4.8 ale z Alpiny B10. Ale to jest jeszcze M62.
550i jest rzadkością, zwłaszcza z manualną skrzynią - przez co jest poszukiwany i drogi.
Trzeba pamiętać, że w przedliftowych E60 najmocniejsze poza M5 było 545i, z silnikiem N62B44 - i tu faktycznie są problemy z magistralą wodną i uszczelniaczami zaworowymi. W 550i, czyli silniku N62B48TU magistrala nie sprawia już tylu problemów, jedynie uszczelniacze są słabe. Ale dzisiaj to już większość samochodów na rynku ma je wymienione (przeważnie padały po ok. 160-180tys. km).
Co do stwierdzenia, że koszty utrzymania podobne jak w M5, to się nie zgodzę - zwłaszcza wliczając w to wymianę panewek ;)
W E65 750i jeździ zacnie, więc w lżejszym E60 z manualem musi dawać sporo frajdy ;)
Mala zmiana tematu: ukladaliscie moze plyty z gumy SBR jako powierzchnie na przydomowym tarasie? Mam teraz trawe i milion ton mchu - nie chce trawy, nie chce tez polbruku. Macie jakies doswiadczenia z taka nawierzchnia?