Zajebiste zdjęcia
Tapatalk @ Huawei P30
Wersja do druku
Zajebiste zdjęcia
Tapatalk @ Huawei P30
Na osiedlu z pierwszego zdjęcia, a dokładniej w tym bloku po prawej na studiach mieszkała moja dziewczyna, a obecna żona, tam też po dlugim, romantycznyn spacerze pierwszy raz zostalem u niej na noc😁 Świetne foto.
Musi legancki aparat, patrząc na te zdjęcia. Rozumie, że na statywie na manualu? Chociaż nie.. na drugim i trzecim zdjęciu od końca są ludzie - ze statywu z jakimś czasem naświetlania w życiu by nie wyszło takie zdjęcie. To musi być naprawdę kosmiczny sprzęt, ta technika widać goni strasznie do przodu 😳
Soniak od czasu jak sam robi matryce dokonal kosmicznego wrecz postepu w CMOSach i samej obrobce. ISO na poziomie 12800 to zaden problem, choc tutaj przy 85 czas musiales miec pewnie krotszy niz 1/50 przy f okolo 2.8 ISO pewnie ciut wieksze musialo byc.
Teraz patrzę że to nie jest lustrzanka tylko aparat cyfrowy. Tym bardziej jestem w szoku. Ale i cena 10 k + to też o czymś świadczy:
https://fotoforma.pl/sony-a7-iii-bod...fe-85-mm-f-1-8
Ten soniak jeet FF i to robi najwieksza robote.
Tez teraz cisne na a7 III. Aparat robi mega robote. @agent ze szkłem 1.8 mozna robic w nocy bez statywu. A dodatkowo w rym aparacie ISO rzędu 4000 nie robi problemu.
@MCL: musze Cie zmartwić, bo w biedronkach sa dostępne Cebularze i nawet dobre sa. A pierwszy cebularz jadłem jakies 20 lat w małej piekarni w Łomiankach. Stad moje zdziwienie, ze to Lubelski przysmak. Notabene uwielbiam!
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Jest jakas ciekawa 50 i 17 w systemie?
Wypraszam sobie - już dawno nie czytam prasy branżowej. Za bardzo wkurzały mnie reklamy, które zajmowały niekiedy większą ilość stron, niż sensowne artykuły.
Ale dziękuję za opinię. We francuzach do tej pory mało siedziałem, a szukam jakiejś sensowej alternatywy.
Nadal bardziej biały niż nie :P
Dzięki, tak mi się właśnie kojarzyło, że one ogólnie słabo działają. No nic, obadaj sobie dokładniej ten egzemplarz.
MCL, genialne zdjęcia Katowic! Wpadamy tam do znajomych co jakiś czas, zawsze zabierają nas w co raz ciekawsze miejscówki. I faktycznie Len Arte to świetna włoska restauracja, w Łodzi mamy co najmniej tak samo świetną Trattoria Italiana. Bardzo polecam :)