Pewnie wszystkie pompy na prad sa.
Wersja do druku
Pewnie wszystkie pompy na prad sa.
A tak... i historia autentyczna. Jadę wspomnianą Cuprą z 9-cio letnią córką.
Wyłączyłem ESP, widzę dobrze znaną sekwencję zakrętów, widoczność w uj, nic nie jedzie, zatem się składam.
Oczywiście dramat bo silnik gaśnie, potem syf z głośników i wycie spod maski i... tyle. Ale nic nie mówię.
Córka nagle: "Tata, to się do tego zupełnie nie nadaje". Kurtyna.
Haha. Niezla recenzja.
- - - Aktualizacja - - - -
Odgrzewajac, a w zasadzie podgrzewajac kotleta z wczoraj dodam, ze c4 spacetourer ma bardzo maly promien skretu "zawraca w miejscu", w miescie to szczegolnie przy parkowaniu bardzo pomaga.
No nie wiem, jakoś dziennikarze motoryzacyjni rozpływają się nad formentorem...
Seat/cupra to w ogóle dziwny twór i chyba cały czas w vagu nie wiedzą co z nim zrobić. Niby seat miał być tym sportowym, to nagle wydzielili cuprę, a potem w tej sportowej marce 'sportowej' marki zaczęli wkładać iście sportowe 1.5... Pomylenie z poplątaniem.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Nie wszyscy ;) do tego na razie do testów trafiał 300-konny Formentor, a akurat Leona dostaliśmy w hybrydzie.Cytat:
dziennikarze motoryzacyjni rozpływają się nad formentorem...
Ale to takie samo sportowe jak Octavia RS iV i Golf GTE - po prostu szybsze, ale zero w tym sportu.
Zresztą Formentor też jest szybki i kompetentny ale irytujący i koszmarnie nijaki. Za to dobrze wygląda :)
- - - Aktualizacja - - - -
Btw. w moim Volvie, żeby wymienić linki ręcznego, trzeba... zdjąć tylne zawieszenie i opuścić bak paliwa.
To jest ten, gdzie montuja "kiepskie" opony zeby zamaskowac slabe zawieszenie?