Takie pytanie mnie naszło, orientujecie się jak sprzedaje się ID3 i ID4 na tle elektryków innych marek? Czy VW nadal ma taką siłę przebicia, że udaje im się dobrze sprzedawać ten eksperyment?
Wersja do druku
Takie pytanie mnie naszło, orientujecie się jak sprzedaje się ID3 i ID4 na tle elektryków innych marek? Czy VW nadal ma taką siłę przebicia, że udaje im się dobrze sprzedawać ten eksperyment?
Tak. W okresie od stycznia do września ID.3 jest drugi, a ID.4 czwarty. Pierwsza jest Tesla 3 (choć w przypadku Tesli egzemplarz sprzedany nie musi oznaczaćc że wyjechał już z Fabryki ;) ), a na trzecim miejscu jest Zoe.
Dla samego września Top 5 wygląda tak
Tesla 3, Tesla Y, ID.3, Zoe, Enyaq
Mocno pnie się Kia Niro i Fiat 500. Enyaq też zyskuje
A jak to się przekłada na liczby?
3 kwartały:
T3 - 99k
ID.3 - 52k
Zoe - 44k
ID.4 - prawie 37k
Niro - prawie 34k
Wrzesień:
T3 - 24.5k
TY - 8.9 k
ID.3 - 8k
Zoe - 6.5k
Enyaq - 5.9 k
Serio to w tysiącach a nie sztukach? 😳😳😳🤦*♂️🤦*♂️🤦*♂️
Tak. Licząc z PHEVami to się robi dużo - we wrześniu. 221 tys. sztuk, czyli 23% rynku. Przy czym BEV sprzedaje się więcej niż pluginow
Wszystko fajnie tyle ze po choinke robic odpustowe swiatla z przodu. Po zmroku wyglada to jakby pijane mlokosy spod remizy zrobily tuning na wyrywanie lasek z opuszczonego przystanku pks.
Ja mam kompletny brak rozeznania, ale te tysiące to rozumiem na całym świecie ?
Jak jest u nas?
Nie. To ranking z Europy.
Do Polskiego nie mam takiego dostępu na szybko.
- - - Aktualizacja - - - -
Jeśli chodzi o cały świat to mam wyniki tylko z pierwszego kwartału 2021 - w sumie 750 tys. Sztuk, z czego 212 tys. w Europie, 115 tys. w USA/Kanadzie i 399 000 w Chinach
Przeczytałem Wasz tekst o ID3 i jego niskiej ładowności. To jest cecha ogólna elektryków czy tego konkretnego?