Ja mam na zbyciu dwa recaro 9-18kg z bazami. Nie sa obrotowe, za to wykonane przeciwpancernie. Mozna zamontowac na pasach albo bazie.
Wersja do druku
Ja mam na zbyciu dwa recaro 9-18kg z bazami. Nie sa obrotowe, za to wykonane przeciwpancernie. Mozna zamontowac na pasach albo bazie.
U mnie mloda juz sie przesiadla na wiekszy fotelkik i mam do oddania Cybex sirona i-size. W przypadku tego fotelika dziecko mozesz posadzic przodem lub tylem do kierunku jazdy. A czemu nie chcesz wozic mlodego tylem? Toretycznie powinno sie tak wozic dziecko jak najdluzej.
Moj fotelik nie posiada opcji obracania.
Czy ktos cos mi powie o odostawczakach? :P
Jedyne co wiem o dostawczakach, to że "bus musi latać". Mam nadzieję, są pomogłem [emoji3]
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Teoretycznie bezpieczniej tyłem, ale co dziecko z nogami ma zrobić w takiej pozycji? No i nie wiem czy mu się będzie podobało patrzenie non stop w oparcie fotela 🤣
tez mialem rozkmine odnosnie nog, ale w takim wieku dziecko jest jeszcze w miare male.
Moja corka zaczela jezdzic przodem jak juz przestala sie meiscic, czyli w wieku ok.2 lat.
Sa dzieci wieksze i mniejsze wiec nie tyle wiek co wzrost decyduje. Nie w kazdym samochodzie wejdzie rwf , chyba ze z przodu krasnoludy siedza.
U mnie starsza siedziała tyłem do 3 lat i 9 mies. i nie narzakała ani na nogi, ani na widoki przez okno (Takata Midi). Jeździła by tak nawet dłużej, ale młodsza przestała się mieścić w swoim nosidle i trzeba było zwolnić dla niej większy fotelik. W jedynce ta Takata wymuszała mocne podsunięcie do przodu fotela pasażera (choć wciąż dało się tam jechać), a w trójce mieści się bez problemu.
U mnie ulga byla jak odwrocilismy corki fotelik, bo w koncu zona mogla soie fotel ustawic normalnie. Teraz mamy fotelik jolie bez basy to juz w ogole miejsca sie zrobilo. Juz nie potrzebuje duzego auta XD
Ta baza to przerost formy nad treścią wg mnie.