Ale Kia Ceed to już 1.4 140KM i wersja M. Ma alufelgi, automatyczną klimatyzację, inforozrywkę, kamerę cofania, czujnik deszczu itp.
Wersja do druku
Przestrzeliłeś o 4 tys. :)
To chyba podnieśli ostatnio ceny.
Ta sama stajnia - Megane 140KM Limited 76 tys. Chociaż w tym przypadku wg mnie nie ma sensu iść w wersję 140KM bo 115KM to ten sam silnik, który moc osiąga już przy 4500 obr./min.
Ale goólnie Clio jest drogie, co wpisuje się w trend drogich małych aut. Na pewno nie jest konkurencyjne pod tym względem.
chyba przesadzacie, mi jeśli chodzi o wyposażenie wystarczy ZEN (klima, full led, android auto), z silnikiem 100 km za 56000 przed rabatem to niezła cena. Polo, Ibiza, Fiesta, Corsa, o 208 nawet nie wspominając, dużo droższe. Fabia nie ma silnika mocniejszego niż 95 km. Jedynie Rio jest zdecydowanie tańsze
silnik 100 km slaby ale i tak nic lepszego nie ma a i u konkurencji dużo lepiej nie jest. Jak za rok nie okaże się że jest to kolejny debiut w stylu Renault (patrz Talisman) to jak dla mnie najlepszy wybór w tej klasie. Znowu potwierdza się że jak Renault to wyłącznie w klasie B.
100KM ale z turbo wiec zle nie pojedzie.
Captur to crossover i do tego urośnie, możesz śmiało doliczyć 10-15 koła do ceny Clio.
Wiadomo ale nie może wyjść z ceną poza obecne trendy w konkurencji ;) Tym bardziej że prezentuje się bardzo dobrze.
Trendy obecnie są takie że ceny startują od 65-70 tys. zł i bardzo szybko zbliżają się do stówki...
Jak mam się bawić we wróżkę zębuszkę to obstawiam, że nowy Captur w sensownej wersji Intens z motorem 130KM czyli takim minimum do tego auta będzie kosztować 90k.