8AT w PSA przede wszystkim okrutnie szarpie i muli. EDC niezmiennie cierpi na tę pierwszą przypadłość.
Wersja do druku
8AT w PSA przede wszystkim okrutnie szarpie i muli. EDC niezmiennie cierpi na tę pierwszą przypadłość.
To już wole wachlować wajchą niż użerać się z szarpiąca skrzynią. Cóż, trzeba czekać na Captura z tym motorem w manualu i testować.
Na pewno EAT8 to szarpiąca skrzynia?
W czasie jazdy peugeotem 508 sprawiła na mnie wrażenie lekko ospałej i zamulającej, ale bardzo gładkiej. Wydaje mi się, że w Arteonie z DSG i Giulii z ZF szarpnięcia przy redukcji były bardziej wyczuwalne.
Może to zależne od tego z jaką jednostką jest sprzężona.
Z dieslami pracuje świetnie. EAT8 nie dogaduje się za to z 1.2 i 1.6 PureTech, choć najgorzej wypada w mniejszym silniku.
Ktoś pisał o swierszczch w Lagunie 3. W Auto Świat katalog używane czytałem że w Megane 3 też się zdarzają
Nie ma ich dużo.Cytat:
Ktoś pisał o swierszczch w Lagunie 3
Za to jak miałem do testów GT, to w niej notorycznie odpadały plecy fotela :D
Swierszcze w L3 likwiduje sie tasma parciana. Konsola srodkowa to 2 do 3h pracy i w zasadzie jest spokoj. Podlokietnik tez mozna rozebrac i podkleic w srodku tasma. No i cos miedzy deske a szybe trzeba wsunac. Tzw starter pack lagunowca. Poza tym samochod nie ma istotnych problemow. Bardziej pierdolki.
Jako że z nudów sobie przeglądam konfigurator bo na 9 czerwca mam umówione Clio na test. Pakiet miękkich boczków o których mówisz to koszt 500 zł, największym problemem jest to że sam salon o tym nie wiedział. Bo patrząc przez pryzmat ceny takiego pakietu i tego co on daje to śmieszny koszt. A co do oświetlenia nie wiem o co tu chodzi ale w DE jest to w opcjach a u nas głucho i pusto w konfiguratorze w DE kosztuje to 150 euro i wiążę sięz czarną podsufitką z lampkami przy bocznych rączkach.
Tak samo jak minęło już w zasadzie 8 miesięcy od premiery a w PL konfiguratorze nie ma opcji 1.0 TCE LPG, nie ma 1.0 TCE x-tronic, i nie ma obecnie nawet 1.5 dCi zostały 1.0 TCE i 1.3 TCE... nie wiem o co tu chodzi.