z tyłu widzę, że już glebiłeś? 8)
Wersja do druku
z tyłu widzę, że już glebiłeś? 8)
Własnie miałem to samo napisać :) Tak obciążony czy tylny zawias do roboty?? :)
Na 1 zdjęciu widać , że zapakowany jak na handel do Jugosławii [emoji846]
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Obciążony. Dzieciaki siedziały już w środku razem z bagażami. Generalnie razem ze mną, żoną, dziećmi i bagażami wieźliśmy ok. 350 kg czyli maksymalną ładowność. Opony 185/55 r 14 to też maks co tam wchodzi. Nawet trochę szorują na dobiciach z tyłu. Na standardowym rozmiarze i wąskiej feldze nie ma tego problemu. Zasadniczo nawet na tak obciążonym zawieszeniu zostaje całkiem spory skok. Na dziury wystarczy. Na pofalowane asfalty z kompresjami niekoniecznie.
Zastanawiam się cały czas nad sprężynami -30 mm ale muszę wtedy zrolować kawałek nadkola z tyłu.
Normalnie na pusto wygląda tak:
https://imgur.com/VrYTuZu
Mega mi się podoba, szczególnie na glebie, na tej feldze trochę jak francuskie mini :-)
Do Punto wrzuciłem sprężyny -25mm eibacha, bo normalnie stał jak na szczudłach, Renówki zawsze były niskie, ale śmiało obniżaj :-)
Wygląda mega, jako zabawka świetny, jednak miałbym obawy przed wożeniem tym całej rodziny, w razie kolizji nie chroni Cię praktycznie nic...
Nie mam obaw. Ale rodzina czasem ma obawy jeździć Twingo ze mną ;) Na nowe Volvo XC 90 mnie nie stać a wszystko inne jakby mniej bezpieczne więc zawsze trzeba iść na kompromisy ;)
Auto w trasie jest wystarczająco żwawe, ale mega głośne. Nie mam obrotomierza ale sądzę że przy prędkościach autostradowych wchodzimy w okolice 5 tys. obr. Maksymalną osiągam bez problemu. Wyprzedzam to i owo bez problemu. Ale oczywiście lepiej bez obciążenia. W trasy jeżdżę więc głównie sam. W mieście jeździ jak każdy mieszczuch ale ma np. otwierany dach, i całkiem niezłą wentylację, więc na lato idealny środek lokomocji. Ta wersja ma dobre hamulce w przeciwieństwie do słabszych wersji silnikowych, także jak trzeba staje dęba.
Ten wyjazd wakacyjny był awaryjny, bo mi się rozkraczyło drugie auto. A Twingo mimo tych 3,4 m długości mieście naprawdę sporo. Dlatego zostało rodzinnym minivanem ;)
- - - Aktualizacja - - - -
No własnie Eibacha mam na oku. Oczywiście można kupić 200 zł tańszy zestaw ale obawiam się żeby z auta nie zrobić taczki.
Nie masz tam klimatyzacji?
A co chcesz mu zamontować? :-D
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka