To się zdecyduj, czy tuner zdaje sobie z tego sprawę i poinformuję, czy wgra stara mapę żeby ASO nie wykryło że było dlubanie?
Poza tym teraz piszesz o starych sterownikach a mówimy o dlubanie nowiutkiego Stingera
Wersja do druku
To się zdecyduj, czy tuner zdaje sobie z tego sprawę i poinformuję, czy wgra stara mapę żeby ASO nie wykryło że było dlubanie?
Poza tym teraz piszesz o starych sterownikach a mówimy o dlubanie nowiutkiego Stingera
Seth ale dlaczego sie spinasz? Wyluzuj.Mowie Ci jak jest. Slowo "stary" ujalem w nawias - mam na mysli sterownik nie raportujacy zmian. Nie wszystkie wspolczesne samochody maja taka funkcje.
Tez Ci pisze, ze dobry tuner bedzie wiedzial co i jak i jesli wie ze sterownik raportuje zmiany to powinien powiedziec ze tracisz gware a jesli nie raportuje zmian - to zgra Ci stara mape i najwyzej przed przegladem przyjedziesz na wgranie oryginalu.
Kiedyś natrafiłem na ciekawą literaturę z opisem różnych uszkodzeń silnika. Niektóre były charakterystyczne dla aut po chipie. :p Także obawiam się, że jak ktoś się uprze to i bez sprawdzenia softu dojdzie do tego, że było coś dłubane.
Ryzyko jest zawsze, a ew. zgrywanie softu przed przeglądem... Fajnie jak będzie przed przeglądem, ale jak auto stanie gdzieś w trasie/za granicą/daleko od domu to też będziecie targać je lawetą najpierw do tunera, a później do ASO? :p
Jest ryzyko jest zabawa jak to mowia ogolnie chip to zawsze ryzyko i trzeba byc tego swiadomym. Osobiscie nie robilem jeszcze i raczej nie zdecyduje sie.
Już widzę jak ktoś bierze nową furę w leasing i po wyjechaniu z salonu uderza do Tunera i bawi się potem w kotka i myszkę, żeby gwarancji nie urąbać. Przecież moc to nie wszystko, auto jest projektowane i zestrojone resztą podzespołów pod konkretne osiągi. Zawieszenie, hamulce, chłodzenie, skrzynia biegów. Stinger jest opcją fajną samą w sobie w budżecie 250 tys i nie trzeba przy nim dłubać.
Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka
Znam dwa takie przypadki jak mowisz - koles bierze w leasing samochod i do tunera.
No to podziwiam odwagę albo głupotę, czasami ciężko odróżnić.
Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka
No ja nie komentuje - kazdy robi jak uwaza. Jak widac sa klienci na takie cos.
Może i masz rację. Ja jestem raczej powściągliwy w takich rzeczach i wolałbym zachować gwarancję i teoretyczny spokój.
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka