auto ladne, ale nudne, cenowo ok (tak wiem, ze 140 tys to duzo, ale mniej wiecej tyle trzeba zaplacic za slabsze C5, Accorda czy Mazda 6 z dieslem ~140km i podobnym wyposazeniem). Nie mniej jednak ja bym sie skierowal do salonu Mazdy raczej ;]
Czekam na uwagi, komentarze, opinie nt. auto testu Toyota Avensis 2.2 D-CAT 180 KM Prestige pt. Poprawność to nie grzech.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
autor: Rafał Pazura
auto ladne, ale nudne, cenowo ok (tak wiem, ze 140 tys to duzo, ale mniej wiecej tyle trzeba zaplacic za slabsze C5, Accorda czy Mazda 6 z dieslem ~140km i podobnym wyposazeniem). Nie mniej jednak ja bym sie skierowal do salonu Mazdy raczej ;]
Boszzzz....ten kokpit wyglada jak wyciety z plyty nagrobnej a jego design rownie ciekawy jak szpalty Naszego Dziennika....
Ja wiem, ze Ave musi byc poprawny jak Golf, ale bez przesady.....dla mnie Dziadkowoz nr 1 !
W takim samym kolorze, z tymi dodatkami chromowanymi i najprawdopodobniej w tej wersji wyposażeniowej widziałem nową Avensis. Tamten też był w nadwoziu kombi. Ogólnie tragedia. Samochód źle prezentuje się z każdej strony. W dodatku to koszmarne wnętrze i wysoka cena. Nie kupiłbym go w życiu. Chyba, że jako służbowe to nie przejmowałbym się nim specjalnie. Nie wiem jak można takie coś wypuścić na rynek. Tym bardziej, że większość konkurentów proponuje coś o wiele ładniejszego i równie dobrego.
Zresztą świetnie opisano ten samochód. Zdjęcia też niezłe, ale sam fotografowany obiekt psuje wszystko. Będzie się sprzedawał bo to Toyota, bo to znany model i tylko dzięki temu.
Powiem szczerz, że jak Avensis nowy jest nieudany, tak wersja testowana prezentuje się na ulicy nienajgorzej. Czarne kombi to chyba jedyny słuszny wybór w tym aucie. Do tego ten silnik - chyba jeden z lepszych w klasie. Niestety konkurencja eliminuje w moich oczach Avensiskę tej generacji - cóż może w następnej jej się powiedzie. Ale dla kogoś powiedzmy >35 lat to może być całkiem słuszny wybór.
http://exoticcars.pl - egzotyczne auta z ulic i salonów, newsy i testy samochodów
http://www.auto-motor-i-sport.pl/
Ten samochód wewnątrz jest tak mały, że powinien być porównany raczej z Octavią. To auto to kompletna porażka. Brak nawiewów na tylną kanapę.
pamięć systemu multimedialnego:... 10 MB
koncern VAG dla przykładu ma...30 GB :surp:
to już wole angielski i 30 GB niż na odwrót
Ogólnie rzecz biorąc nie jest to ani bogini piękności, ani bogini czegokolwiek innego (choć przyznam, że na tym zdjęciu bardzo mi się podoba). To, że brak jej istotnych wad ale i zalet może faktycznie być jej siłą, ale jak dla mnie to jej największa słabość - brak jej jakiegokolwiek znaku rozpoznawczego, jak u konkurencji. Nie ma ani prowadzenia Mondeo i Madzi 6, ani charakterystycznego wyglądu. Zawsze oglądam się za Szóstką na ulicy, u Avensisa by to nie przeszło.
IMO Avenis to idealna średnia arytmetyczna wszystkich aut w segmencie. Jak to komuś odpowiada - bardzo proszę - ot porządne auto, ale nic więcej.
A reklamują się hasłem "siła charakteru". Yeah. Right...
Po pierwsze jako "nowy" (wcześniej bylem tylko biernym obserwatorem) witam forumowiczów serdecznie ;]
Auto moim zdaniem wyjątkowo nieudane stylistycznie, na żywo wygląda jeszcze gorzej niż na zdjęciach, sylwetka jest strasznie ociężała i pozbawiona finezji. IMHO kombi wygląda ciut lepiej niż sedan, ale wciąż jest to po prostu kloc.
No tak, ale z założenia auto kierowane jest raczej dla starszej części społeczeństwa, zatem można przymknąć oko na nudną stylistykę nadwozia i wnętrza. Natomiast kiepska jakość materiałów czy brak nawiewów na tylną kanapę to już wady które należy wytykać, tak samo jak nieobecność automatu w najmocniejszej wersji (??). Do tego sztywna zawiecha w dziadkowozie? Niech się zdecydują jaki mają target.
Rozsądek podpowada, serce kieruje.
Moim zdaniem nie ma "podziału na wiek".. Toyota przyzwyczaiła nas do zachowawczości i ostrożności w budowaniu samochodów, ale nie popadajmy skrajność, fakt wygląda jak wieloryb, wnętrze nie powoduje szybszego bicia serca, ale będzie się sprzedawać, właśnie przez to, że nie rzuca się w oczy.