tak bo tak też było w F40, do którego wydech ten nawiązuje
Deska rozdzielcza też jest czymś, czego w Ferrari chyba jeszcze nie było.
Mały stylistyczny smaczek, środkowa rura wydechowa jest troszeczkę mniejsza od bocznych![]()
Specjalista d/s sprzedaży części Opel, Chevrolet (Powoli uczę się francuskiego)
tak bo tak też było w F40, do którego wydech ten nawiązuje
Moto Oeconomicus na wyborcza.biz - o pieniądzach, trendach i marketingu w przemyśle motoryzacyjnym
RossoCorsa.pl
źródło: www.autoblog.it
EDIT
źródło: www.netcarshow.com
Ostatnio edytowane przez sinus ; 15-09-2009 o 21:21
"Z poziomu standardu wybija się Ferrari. Nie ma znaczenia, czy mówimy o 430, 599, czy 612 - po prostu czuje się, że każde z nich jest czymś innym. Czymś lepszym."
J. Clarkson
Fajny patent z tym zastąpieniem manetek przyciskami na kierownicy.
^ łopatki nadal są. te przyciski na kierownicy to kierunkowskazy...
Moto Oeconomicus na wyborcza.biz - o pieniądzach, trendach i marketingu w przemyśle motoryzacyjnym
RossoCorsa.pl
Pisałem o manetkach (kierunki, światła, wycieraczki itd), nie o łopatkach
aaa ok ok sorry źle zrozumiałemno tak to jeden z patentów Ferrari żeby kierowca poczuł się bardziej jak zawodnik F1 (czyli żeby miał kierownicę z mnóstwem przycisków i pokręteł
)
RossoCorsa.pl
Spoko, tylo jest różnica, między przyciskami poszczególnych mieszanek paliwowych, a lewym kierunkowskazem.
IMO niepotrzebny zabieg - na kierownicy powinno być tylko najpotrzebniejsze przełączniki.
A mi się bardzo pdoba zwłaszcza to z kierunkowskazami.
To nie ja byłam Ewą !
No popatrz jak jest pięknie.
Były:
(1.) Fiat 126 elx (NGI 9F82) 00', (2.) Fiat Uno 0.9 + LPG (NGI C858 ) 07', (3.) Opel Astra G Caravan 1.6 + LPG (NGI 04777) 99' , (4.) Fiat Panda 1.1 + LPG (NGI 4L32) 07' , (5.) Fiat Grande Punto 1.4 8v + LPG (N0 SORRY) 08', (6.) Honda Accord 2.0 benzyna (NO 9999C) 09', (7.) Alfa Romeo Giulietta 1.4 Turbo Benzina MA 170 TCT + LPG (N0 DAWAJ) 12'
Są:
Piaggio MP-3 400 (NOL 6Y06)
Renault Scenic II phII 2.0 136 KM + LPG (N0 NSENS)