(Challenge) Stradale była odmianą 360tki. Ulepszona 430 nosiła nazwę ScuderiaPowiem tak: nareszcie! Dziwiłem się bardzo, że dotąd się nie pojawiła.
Chodzą pogłoski, że Ferrari rozpoczęło przyjmowanie zamówień na nową wersje 458 Italia o nazwie "Monte Carlo". Podobno informacja potwierdzona. Takowa odmiana miałaby zostać zaprezentować na salonie samochodowym we Frankfurcie, a pojawiłaby się w sprzedaży na początku 2014r.
Narazie nie ma żadnych oficjalnych zdjęć ani nie podano jakiś konkretnych szczegółów. Jednak krążą informacje, że 458 Monte Carlo ma być mocniejszy o 50 KM i będzie lżejszy w porównaniu do standardowej wersji. Poza tym ma mieć zmodyfikowane zawieszenie i hamulce. Zajdą zmiany również w nadwoziu i we wnętrzu.
Niektóre źródła mówią, że to następca 430 Scuderia. Czy naprawdę to się okaże.
Wizje:
![]()
(c) teamspeed, autoblog.rs
(Challenge) Stradale była odmianą 360tki. Ulepszona 430 nosiła nazwę ScuderiaPowiem tak: nareszcie! Dziwiłem się bardzo, że dotąd się nie pojawiła.
Bez Mazdy nie ma jazdy!
Faktycznie chodziło o Scuderie. Dzięki.![]()
Wiem o tymDlatego dziwiłem się tym bardziej - Italia jest na rynku już zaskakująco długo.
Bez Mazdy nie ma jazdy!
Italia jest tak udanym samochodem, że mogłaby być na rynku jeszcze raz tyle(patrz Gallardo).
Akurat Gallardo woła o następce już od kilku lat, bo na chwilę obecną to stary złom z przełącznikami od Golfa.
Natomiast Italia nawet jeśli doczeka się następcy w niedługim czasie, to będzie to zapewne zabieg jak w przypadku 355, 360, 430 - czyli raczej delikatne zmiany niż rewolucja.
Ten "stary złom" daje rade dotrzymac kroku konkurencji pod względem osiągów, stylistycznie ise nie opatrzył i nadal się sprzedaje dość dobrze jak na realia producenta.