Takie tam opcje do 458 Italii za prawie 100 tysięcy funtów:
Ferrari w swoich V8-kach od samego początku stosuje strategie zmiany generacji co drugi model. Pierwsze 308 było zastąpione nowym 328, które de facto było jedynie mocną modyfikacją, podobnie potem 348 i jego zmodyfikowana wersja,/następca 355, i tak samo było z 360/430. We wszystkich przypadkach technologia była ta sama dla par modeli, te same, jedynie rozkręcone silniki, płyta podłogowa i spora część paneli nadwozia. I tym razem bęedzie pewnie podobnie, następca 458 będzie miał zbliżone wymiary, lekko podkręcony silnik, niemal identyczną bryłę ze zmienionym przodem i tyłem, zapewne zapowiadającym nowe tendencje stylistyczne dla marki![]()
Takie tam opcje do 458 Italii za prawie 100 tysięcy funtów:
Coś tu jest nie tak... w 2:01 mówią o opcji GRID, która kosztuje 300€ a nie 2000 funtów.
Mimo, że konfiguracja nie w mój gust, to miło, że Howard aż tak zaangażował się w treść. A tak przy okazji: oglądał ktoś?
Bez Mazdy nie ma jazdy!
Byłem z sobotę na "Wyścigu". Nieźle to wyszło i można na ten film ze spokojem zabrać też osoby, które tematyką tego sportu się nie interesują.
"Przyspieszenie to najlepsza forma spędzania czasu między zakrętami"
Zapraszam do komentowania newsa pt. Ferrari ujawnia 458 Italia dedykowane Laudzie.
Fotogaleria: 5 zdjęć
![]()
Z tym "ujawnia" to trochę przesada
Konfiguracja była od kilku miesięcy w zakładce Tailor Made
http://tailormade.ferrari.com/en/scuderia/
you tell me exactly what you want and i will very carefully explain to you why it cannot be | gtaV