Właśnie Granatowy obok czarnego jest najładniejszymi kolorami na Superbie...Ostatnimi czasy, mam praktycznie pod nosem bordową 1.8TSI na salonie z czarną tapicerką i gdyby był inny kolor (najlepiej srebrny w tym przypadku, albo granatowy) to całkiem całkiem by to wyglądało...Ale tak to niespecjalnie mi się podoba...
Chyba nigdy nie pojmę tego jak można porównywać ze sobą dwa całkowicie odmienne samochody, o diametralnie róznym przeznaczeniu.... Kurcze jak na mój gust to Lancer i Impreza od zawsze były nastawione na fantastyczną trakcje i prowadzenie na krętych drogach, w końcu są ściśle powiązane z rajdami, i tu nie jest przyspieszenie najważniejsze, tylko przeniesieniemocy, napędu na sfalt. A Suprb to typowy samochód do szybkiego przemieszczania się po trasie, z dużym zapasem mocy więc i bezpiecznie jeżeli chodzi o np wyprzedzanie. Superb słuzy do dostojnego i komfortowego przemieszczania się z punktu A do B.
kolega ma jakiś problem ze sobą ?
che to ma i nic ci do tego.
Fajne to Volvo, ostatnio nawet mi sie spodobało.
To nie ja byłam Ewą !
No popatrz jak jest pięknie.
http://www.autogaleria.pl/forum/show...383#post276383
Aktualnie jezdze Volvo XC90 D5 podkreconym do 226KM/460Nm (by RICA),
w najwyzszej wersji wyposazenia, ktore mam od 2 lat (kupione nowe).
I prawde mowiac zaczelo mi juz brakowac tego tzw. "dreszczyku" i emocji
jakie daje prowadzenie szybkiego auta (nie mowie tu o prawdzimym sporcie,
ale raczej o szybkiej rekreacji :-)).
Moja rodzina liczy 5 osob (3 synow, 2 w wieku mocno nastolatkowym
i jedno malenstwo 4.5 mc) i ten fakt okreslal wielkosc przyszlego auta.
No i mial to byc sedan - bo mam juz dosc kombi/suv - czyli z calkowicie
oddzielona przestrzenia bagazowa.![]()
I co? do Superba wchodzi rodzina, a do XC90 nie?
Chodzi mi o to, że idea obu aut się trochę od siebie różni... Ok. Skoda fajna, volvo też, ale czy nie lepiej mieć jedno auto? Zważywszy, że na mój gust bardziej rodzinne jest XC90 to nie rozumiem wyboru. Poza tym na rynku jest jeszcze kilka dużych, pojemnych aut. Czy tylko kwestia zamkniętej przestrzeni bagażowej decydowała o zakupie sedana?
5 osób w sedanie? To trochę jak w Lanosie
Może się czepiam, ale pogadać se chyba mogę co?![]()
Ale XC90 to nie auto gdzie można sobie podociskać... Środek cieżkości jest dość wysoko...
Pomijam już że D5 w Volvo ma zdecydowanie mniejsza moc od V6 w Skodze
Zresztą jak go stac to niech ma nawet trzy...
Widać Superb pełni rolę auta bardziej do zabawy, w które mimo to można bez problemu wcisnąć rodzinę.
No tak, ale Q7, Cayenne, Touareg... Wiem, że malemupb znudziły się suvy, ale z taką rodziną do sedana? Szczególnie, że Superb w sedanie kojarzy mi się z dziadkowozem, dla bogatszych dziadków... Nawet w wersji 4x4 z V6 jest to auto raczej, dla osoby doświadczonej życiowoW tej wersji na pewno autko daje emocje, ale wizerunkowo do emocjonalnego auto nie pasi...
Superb - emocje jak na rybach![]()