Automat to będzie podobnie ale manuala to nie zrobi jeśli chodzi o przyspieszenie..
Przyspieszenie do prędkości maksymalnej akurat nic nie ma, ale...
Skoda Superb 3.6 V6 4x4 - 0-100 km/h: 6,5 s
Mitsubishi Lancer Evo X MR - 0-100 km/h: 6,3 s
Mitsubishi Lancer Evo X GSR - 0-100 km/h: 5,4 s
Dlatego jest duża szansa, że Superb po chipie robi Evo X.![]()
Automat to będzie podobnie ale manuala to nie zrobi jeśli chodzi o przyspieszenie..
Gwarancja: mam dodatkowa 2 lata na silnik + skrzynia od ZipTuning,
a fabryczna to wiadomo - jak cos padnie - odpukac! - to albo znajda modyfikacje, albo nie. Jak znajda to po gwarancji fabrycznej. Wtedy bede egzekwowal od ZipTuning.
Ogolnie nie zawracam sobie tym glowy i mam nadzieje, ze nie bede zmuszony przez najblizsze 19 mc (bo tyle zostalo).
Oczywiście masz rację, choć początkowo i tak trudno uwierzyć w fakt, że krowiasty Superb robi Lancera Evo X w sprincie do setki (patrz powyższe komentarze).![]()
ale superb nie ma sprężarki wielkości małego prosiaka
ja bym wolał superba kombi![]()
se7en a jak miałbyś do zrobienia trasę kilkaset km to dalej wolałbyś Lancera?:P
dlaczego nie?przez cała trase taka przyjemność pokonywania zakrętów
z głośnością nie ma problemu bo mam niedosłuch
z drugiej strony trzeba tez mieć pieniążki by utrzymać te 3.6 litra czy 2.0 turbo na długich trasach
zresztą sam jeżdżę dwa-trzy razy rocznie na trasy 700-800 km toyotą celica z 1993 rokui nie narzekam w ogole
także zależy jakie podejście się do tego ma. oczywiście jeszcze auto mi sie musi podobać, a nowy superb, dla mnie jakis taki nijaki i niech pozostanie tańsza limuzyną dla biznesmenów i rodzin![]()
FUCK FUEL ECONOMY
TDi engines are for senior citizens.