-
-
No to za 25tys. znajdziesz,poprostu chciałem rozwiać wątpliwości że za 17-22 trafisz świetny stan,prawie nóweczka z przebiegiem 170tys.
-
A może jakis Jaguar np. http://moto.allegro.pl/item102351509...rwisowany.html .
Spełnia chyba wszystkie warunki.
-
Wlasnie e34. Godne uwagi? Nada sie na youngtimera? Znajdzie sie cos z poczatku produkcji z jakims wyposarzeniem.
Pomysl z volvo juz raczej nie wypali. W kregu zainteresowan:
Saab 9000
Mercedes 190, W124
Bmw E34.
Roczniki po 95 raczej odpadaja.
Basti, widze ze siedzisz w beemkach. Ile powinna kosztowac e34ka w rozsadnym stanie? Bo spotkalem sie z modelami za 30 jak i za 7k.
-
E34 niby youngtimerem może byc,ale jeszcze troche jednak brakuje do pełni. Z początku produkcji (87-88r.) z dobrym wypasem starczy jakieś 7-10tys za naprawde dobrze utrzymane auto. Jednak polecałbym po 1990r.-z silnikami M50. Najlepsze wypasy trafiają sie 94-95. Za 30,to są pewnie 540 i to za granica-fakt,tam to sie może zdarzyć,aczkolwiek w Polsce za 30 to M5 E34 można trafić. Ale w rozsądnym stanie E34, od 10tys do 17 (chyba że mowa o M5,wtedy więcej) ze świetnym wyposażeniem.I zostanie na dopieszczenie i zrobienie pod siebie autka.
Właśnie-jaki silnik?!
-
A jakie ty polecasz do dosc dynamicznej jazdy?
Na razie przychodzi mi do glowy 3-litrowa V6 i 2.5- 192km
-
W BMW nie ma v6
tylko r6-i wg mnie bardzo dobrze.
3.0 były:
-R6- 188 (bez kata 197),świetny silnik ale... lepszy jest także M30 ale 3.5 (211KM bez kata-220) -silnik wręcz legendarny,przejedzie pól miliona bez problemu, moja 735 miała 600tys. i chodziła super. Spalanie jest podobne jak w 3.0 lecz więcej mocy,ogólnie lepsze-świetne- parametry/osiągi.
-V8-od 92r.-też bardzo dobry motor,lecz jak to na v8 przystało ma inną charakterystyke pracy i jest delikatniejszy.
2.5 192KM-silnik też świetny i też legenda (choć nie taka jak M30), przegrywa z 3.0 momentem,bo reszta bardzo podobna,spalanie troche niższe.
-
Ah sorry, mialem na mysli v8 
A ty ktory bys wybral? Podejrzewam ze osiagi podobne.
bez kata tzn?
Bardzo podoba mi sie bmw z twojego avatara. Twoja?
-
Ja hm... albo 3.5 albo 3.0 V8, osiagi racja-podobne,aczkolwiek 535 odjedzie reszcie wyraznie.Odrzuciłbym 3.0 R6. 2.5 jest dobrym rozwiązaniem jeśli komuś na spalaniu zależy.
Bez kata-bez katalizatora.
Tak, 520iA. Jedna z trzech moich E34
niestety już jej nie ma.
-
A wiec w gre wchodzi:
Mb 190
w124
bmw e34.
co byscie wybrali? Moze macie jeszcze jakies propozycje?
Kumpel, po obejrzeniu ostatnich "Legend PRL-u" napalil sie na 190 na BBS-ach 
,,,
Uprawnienia umieszczania postów