Forum motoryzacyjne | autoGALERIA.pl
Strona 10 z 198 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617181920212223242526 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 1973

Wątek: Kącik sprzętu Komputerowego

  1. #91
    Awatar jaromir
    Dołączył
    03/2006
    Skąd
    Gdańsk - GD
    Posty
    562
    Auto
    Jeżdżę różnie...

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez 307_big_fan
    Powiem jedno : odpustowy .... szpan na całej lini .... nie będe brechtał
    No cóż. Żadne zdjęcie ani słowa nie opiszą ile pracy mnie kosztowało by zrobić coś takiego gdyż cały boczek robiłem sam. Nawet nie wiecie ile kasy wpakowałem aby uzyskać taki efekt nie wspominając też o kolorze- wiśniowa perła.

  2. #92
    Awatar Wielbłąd
    Dołączył
    07/2005
    Skąd
    EPBY
    Posty
    3,985
    Auto
    sępie

    Domyślnie

    Zbyt oczojebny, niemogłbym zasnac przy wlaczonym komputerze. Wywaliłbym odrazu taka obudowe, tzn. sprzedał bo wywalac sie nie opłaca
    To nie ja byłam Ewą !

    No popatrz jak jest pięknie.

  3. #93
    Awatar jaromir
    Dołączył
    03/2006
    Skąd
    Gdańsk - GD
    Posty
    562
    Auto
    Jeżdżę różnie...

    Domyślnie

    Tak jak napisałem to on wyglądał tak jakiś czas temu. Efekt taki można było dosyć szybko zmienić wyłączając jednym przyciskiem dwie katody UV, które znajdowały się wewnątrz obudowy. Na dzień dzisiejszy została tylko obudowa ale wszystkie inne świecidełka pooszzzzły w siną dal. Obudowy raczej nie sprzedam, gdyż nikt nie zapłaci mi tyle ile jest tak naprawdę warta.

  4. #94

    Dołączył
    10/2004
    Skąd
    *
    Posty
    7,533
    Auto
    *

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Robak
    A co z nia nie tak? :susp: Do tej pory paliłem zwykła nagrywarka liteon i jest zajebista. Za to nowa dałem z przesyłka 133 zł. Sugerujesz ze mozna wybrac cos lepszego?
    Widzisz, nagrywarki płyt to nie tylko prędkość zapisu, nikt o tym nigdy nie wspomina ale każde urządzenie zapisuje płyty z inną jakością - ilością błędów oraz jak je potrafi korygować.
    A wybrać dobrą nagrywarkę patrząc na ten aspekt jest dość trudno jeśli się nie wie o co biega.
    Tak czy inaczej warto nad tym posiedzieć trochę.
    Inna sprawą jest też to że w trakcie zapisu nie wolno mieć włączonych żadnych programów, bo zachwianie bufora pamięci może drastycznie wpłynąć na jakość nośnika.
    Dla pewności każdą płytę powinno się po nagraniu przeskanować, jeśli ma ona trzymać ważne dane.

    Polecam zapoznać się testami serwisu cdrlab.pl -> http://cdrlab.pl/article_lista_1.html

    Jak kupowałem nagrywarkę DVD to wziąłem w ciemno LG, potem dopiero się zainteresowałem jej faktyczną wartością, i co?, okazało się że była beznadziejna, jakość zapisu była żartem.
    Na szczęście w parę dni po zakupie mogłem ją zamienić, ale wtedy już wiedziałem co jest warte wzięcia, wymieniłem na NEC'a, ta sama cena a jakość zapisu bez porównania.

    Osobiście polecam NEC'a ND-4551A, jeśli nagrywasz na DVD-R, to najlepsza nagrywarka na "minusy".
    konto zamknięte

  5. #95
    Awatar biegacz
    Dołączył
    08/2006
    Skąd
    Białystok
    Posty
    3

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Dominik999
    Cytat Zamieszczone przez Dominik999
    GeForce 5200 128MB
    Zdecydowałem sie zmienić karte, planuje zakup radeona 9550 XT Gigacube Extreme, kolega kupił i mówi, ze wypas. wie ktoś coś może o tej karcie?
    Ja wiem coś o tej karcie mam ją w swoim kompie. Świetna karta dobre osiągi fabrycznie wysokie zegary rdzeń 400, pamięci 600 można kręcić dalej ale trzeba zmienić chłodzenie u mnie bez zmiany chłodzenia śmiga rdzeń na 410 a pamięci 630. Do tej pory karta sprawuje się świetnie ale muszę zminić bo bym chciał pograć w morrowinda 4 a ta gra sporo wymaga ale jeśli chodzi o inne gry nawet te zupełnie nowe to śmiagają bez bólu.

  6. #96

    Dołączył
    10/2004
    Skąd
    *
    Posty
    7,533
    Auto
    *

    Domyślnie

    9550 XT Gigacube to świetna propozycja za niewiele kasy, mój przyjaciel jest specem od OC i bardzo sobię ją chwali.
    konto zamknięte

  7. #97
    Awatar kojek
    Dołączył
    04/2006
    Skąd
    Brzesko/Kraków
    Posty
    1,691
    Auto
    megane RS

    Domyślnie

    mialem zmienic karte graficzna, a zmienilem kompa :lol: teraz mam laptopa. i tak: HP Pavilion dv6000
    AMD Turion 64 x2 1,6GHz
    1GB RAM
    80GB dysku
    GeForce Go 6150 256MB
    nagrywarka 8xDVD-R/RW LightScribe
    wyswietlacz 15,4
    narazie wszystko fajnie ale zainstaluje zaraz jakas gre to zobaczymy jak bedzie chodzic :lol:

  8. #98
    Awatar Don2x44
    Dołączył
    02/2006
    Skąd
    Stuttgart
    Posty
    1,205
    Auto
    VW Down! half V6 24V 2.0l 120PS '13 /Mazda 323F GLX Lantis 1.9 16V '98

    Domyślnie

    Pod maską mojego sprzętu kryje się:
    Procesor: AMD Athlon64 3000+
    - podkrecony z 1,8GHz na 2,51GHz 1.475V(max. to 2,7GHz)
    - chłodzony Pentagram NXC-100(miedz)
    Płyta główna: Gigabyte K8N-SLi
    - badziewie totalne:/ Juz nigdy nie kupie sprzętu od Gigabyte !! Nie ma to jak Asus...
    Pamieć RAM: Twinmos Twinmos DDRAM 2x512MB PC400 CL2.5
    - włączone w trybie DualChannel
    Karta graficzna: Galaxy GeForce 7300GT Zalman Edition 256MB DDR3 1,2ns
    - podkrecona GPU: 500@602MHz; Pamiec RAM: 1500MHz@1580MHz
    - chłodzony Zalman(aluminium)
    Dysk twardy: Western Digital Caviar SE WD1600JS 160GB
    - czas pomyśleć o RAID i czymś wiekszym....
    Nagrywarka DVD: LG GSA-4163B
    - przydała by się nowsza(czyt. lepsza)
    Zasilacz: HuntKey HK-350AP 350W
    - do tej konfiguracji w zupełnosci wystarcza
    Obudowa: Logic Q5
    - ładna, ale z kiepsko wykonana
    - obudowa wentylowana przez dwa Arctic PRO TC i jeden jakis "noname" 120x120 n(musze go zmienić bo mnie denerwuje nawet na 9V)
    Monitor: NEC MultiSync V721 17"
    - już swoje lata ma i odmawia czasem posłuszeństwa... sprawnie dziala tylko na czestotliwosci odswiezania powyzej 75Hz...

    I tak o to wyglada moja kongfiguracja sprzetowa na ten rok. W tym roku zmieniłem 2/3 podzespołów. Część podzespołow zmieniłem ponieważ nadarzyła sie okazja, a część z przymusu(np. dysk twardy:damn. Jeszcze nie dawno pracowałem na procesorze AMD Athlon XP 2800@3200+ 2,2GHz; płycie głownej Asus A7N8X-E DeLuxe i karta graficzna Gigabyte GeForce 6600GT 128MB... sprzedałem to na Allegro i dołożyłem aż 50zł do nowego zestawu Nie ma to jak robić dobre interesy...

    Na przyszły rok planuje kolejną zmiane kompa(być może już to bedzie laptop) albo kupie monitor LCD zapewne 19", dotego mam w planach zakup porządnej karty dzwiekowej i głośników(aktualnie słucham muzyke na "noname" 2.1 albo na wieży 5.0)

    PS. Dominik999 już chyba dawno zakupił tą karte graficzną, spojrzcie na date jego postu...
    Mercedes-Benz - Ihr guter Stern auf allen Straßen.

  9. #99
    Awatar v8krzychu
    Dołączył
    10/2006
    Skąd
    Jastrzębie Zdrój / Żory
    Posty
    583
    Auto
    Seat Ibiza 6L & Renault Twingo '01 (my wife)

    Domyślnie

    Jak wszyscy to wszyscy.
    Oto moja "maszyna"

    Procesor : Athlon XP 2400+
    Pamięć RAM : 512 MB
    Grafika : GeForce 4 MX 440 64MB
    Twardziel : 80 GB Maxtor
    Karta dźwieku : nVidia MCP2 (zmiana na Creative)
    Monitor : Samsung 17' SyncMaster 753 DFX
    Nagrywara : DVD-RW Lite-On LDW-451S
    CD-ROM : LG 52x HL-DT-ST
    Mysza : edit - Logitech MX1000
    Klawiatura : Logitech Ultra Flat
    Drukarka/Skaner : HP PSC 1510 (kombo)
    Głośniki : Creative 5.1 (nie pamietam jaki model)

    Edit: zmiana klawiaturki: Microsoft Digital Media Pro Keyboard
    Ostatnio edytowane przez v8krzychu ; 08-12-2007 o 00:25
    "Przezwyciężenie strachu jest początkiem mądrości"
    Bertrand Russell

    "Be Without Fear" The Apostasy - Behemoth

  10. #100
    VIP Awatar ilovebmw
    Dołączył
    04/2004
    Skąd
    Obecnie Warszawa, czasami Ciechanów
    Posty
    1,387
    Auto
    Zostało jedno :( Mondeo MK4

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Don2x44
    Procesor: AMD Athlon64 3000+
    - podkrecony z 1,8GHz na 2,51GHz 1.475V(max. to 2,7GHz)
    max na Twojej plycie glownej to 2.7 GHz?

    jakie masz temperatury na procu?
    dlaczego tak malo poszedl w gore? dalej nie idzie? (taka sztuka sie trafila?)

    nie napisales, ze pamiec operacyjna tez zostala podkrecona

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •