Forum motoryzacyjne | autoGALERIA.pl

Wątek: Kącik sprzętu Komputerowego

  1. #1821
    Awatar joker5513
    Dołączył
    02/2011
    Skąd
    Bory Tucholskie
    Posty
    1,588
    Auto
    Clio III 1.2 TCE, Kawasaki Vulcan S 650

    Domyślnie

    K lite mega codec pack - ściągnij sobie najnowszego builda. Sprzęt masz wystarczająco dobry żeby na raz odpalić 20 filmów i nie powinno być problemu. Jeżeli nowe kodeki nie pomogą to pewnie film uszkodzony

  2. #1822
    Moderator Awatar b707
    Dołączył
    08/2006
    Skąd
    Warsaw, Poland
    Posty
    6,095
    Auto
    Skoda Superb III ew. Citigo Elegance

    Domyślnie

    Od dłuższego czasu śmigam juz na nowym sprzęcie... ale zdecydowałem sie iść za ciosem. Za kilka dni przeniose wszystko do nowej obudowy od Zalmana. Zastanawiam sie też nad dorzuceniem dorzuceniem dysku SSD... czym ktos może coś polecić? Budżet to 250-300zł. SSD napewno pod system... warto cos jeszcze na niego wrzucać? Następny wydatek w kolejce to ram przy podobnym budżecie... jakieś sugestie?
    pzdr
    Imperialne Siły Moderujące

    Tu pilnuje Kocia Banda:
    https://www.facebook.com/KociaBanda/


  3. #1823

    Dołączył
    12/2008
    Skąd
    -
    Posty
    152
    Auto
    -

    Domyślnie

    Zobacz np. Plextor M6S 128GB, Crucial MX100 128GB/BX100 120GB, ewentualnie tańszy Transcend 370 128GB.
    Oprócz systemu wrzuć tam też wszystkie programy, które uruchamiają się wraz z systemem, oraz wszystko z czego regularnie korzystasz (przeglądarka internetowa, itd.)

  4. #1824

    Domyślnie

    SSD jak najbardziej WARTO ! System błyskawicznie się ładuje i czuć różnicę w pracy na komputerze

    yojo2 podał Ci bardzo dobre propozycje. Myślałem że w podobnej cenie dostaniesz większy dysk innej (wydaje mi się że parę miesięcy temu GoodRam C40 240GB kupiłem za 330zł), ale będzie tylko na 128. Jeżeli masz drugi HDD to wystarczy

  5. #1825

    Domyślnie

    SSD pod system przy nowych kompach to już mus. Różnica jest bardzo odczuwalna, a ceny nie co spadły z tego co widziałem ostatnio.

  6. #1826
    Moderator Awatar b707
    Dołączył
    08/2006
    Skąd
    Warsaw, Poland
    Posty
    6,095
    Auto
    Skoda Superb III ew. Citigo Elegance

    Domyślnie

    Co daje SSD dla systemu to wiem bo mam służbowego laptopa z takim dyskiem. Zastanawia mnie tylko jak dużo da to w grach bo do tego używam głównie stacjonarnego.
    Kolejnym zakupem ma być wymiana kości ram z obecnych 4GB na jakies dobre 8GB. I zastanawiam sie czy obecnegi budzetu nie wrzucic w jakiś dobry RAM a SSD kupić za miesiac lub dwa i w wariancie 240GB. Aczkolwiek to czy system na PCcie odpala w kilka sekund czy w minute nie robi mi różnicy.
    Imperialne Siły Moderujące

    Tu pilnuje Kocia Banda:
    https://www.facebook.com/KociaBanda/


  7. #1827

    Dołączył
    02/2010
    Skąd
    -
    Posty
    710
    Auto
    -

    Domyślnie

    W grach odczujesz w zasadzie tylko różnicę w szybkości ładowania map/etapów gry. Niczego więcej bym się nie spodziewał.

  8. #1828

    Dołączył
    12/2008
    Skąd
    -
    Posty
    152
    Auto
    -

    Domyślnie

    Jeśli gra doczytuje masę danych na bieżąco to też powinna być różnica, ale takich gier jest niewiele (np. World of Tanks)

  9. #1829
    Moderator Awatar b707
    Dołączył
    08/2006
    Skąd
    Warsaw, Poland
    Posty
    6,095
    Auto
    Skoda Superb III ew. Citigo Elegance

    Domyślnie

    Zamiast w SSD zainwestowałem w nowe 8GB ramu. Jestem zadowolony bo teraz wszystko śmiga płynnie i sprawnie. SSD odpuszczam bo nie odczuwam potrzeby szybszego uruchamiania programów.
    pzdr
    Imperialne Siły Moderujące

    Tu pilnuje Kocia Banda:
    https://www.facebook.com/KociaBanda/


  10. #1830

    Domyślnie

    SSD dobry patent na system. Nie tylko na programy ja ostatnio też zamieniałem dysk i postawiłem na ssd od razu system na tym dysku lepiej działa mam 128gb nie dużo, ale zawsze jedną gierkę można sobie wgrać mamy wspaniałą płyną grę.

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •