Forum motoryzacyjne | autoGALERIA.pl
Strona 194 z 198 PierwszyPierwszy ... 178179180181182183184185186187188189190191192193194195196197198 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,931 do 1,940 z 1973

Wątek: Kącik sprzętu Komputerowego

  1. #1931
    ŁOWCA BLACH Awatar AGENT
    Dołączył
    06/2004
    Skąd
    Jaroty
    Posty
    7,579
    Auto
    Najlepsze na świecie

    Domyślnie

    Nic nie wiem o turbo boost :P
    Test robiłem na baterii, stąd wynik, zapomniałem podłączyć przewodu.
    Teraz wyszło tak:
    https://www.passmark.com/baselines/V...id=98928919170
    Były:
    (1.)
    Fiat 126 elx (NGI 9F82) 00', (2.) Fiat Uno 0.9 + LPG (NGI C858 ) 07', (3.) Opel Astra G Caravan 1.6 + LPG (NGI 04777) 99' , (4.) Fiat Panda 1.1 + LPG (NGI 4L32) 07' , (5.) Fiat Grande Punto 1.4 8v + LPG (N0 SORRY) 08', (6.) Honda Accord 2.0 benzyna (NO 9999C) 09', (7.) Alfa Romeo Giulietta 1.4 Turbo Benzina MA 170 TCT + LPG (N0 DAWAJ) 12'
    Jest: Honda PCX 0.125 (NOL 1W22)

  2. #1932

    Dołączył
    12/2014
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    200
    Auto
    służbowe

    Domyślnie

    Wyniki są ok (poza jednym), mega szybki dysk twardy NVMe (zakłada, że i tak wkładają najtańszy dysk jaki się da, niemniej złącze na którym pracuje robi robotę)
    Tym jednym wynikiem złym jest karta grafiki. Powód prosty - program zrobił ci test na karcie zintegrowanej.
    Na str. 192 poszukaj mój przydługawy post jak na sztywno włączyć na czas testów zewnętrzną grafę (u ciebie powinno być dokładnie tak jak opisałem, bo mamy prawie ten sam model grafiki)
    Wynik "3D Graphics Mark" powinieneś mieć sporo powyżej 5000 pkt.
    Aha....no i na czas testów odłącz zewnętrzy monitor. Rozdzielczość jak najbardziej FHD.

    Proponuję też zrobić test na wersji 9.0

    - - - Aktualizacja - - - -

    Cytat Zamieszczone przez AGENT Zobacz posta
    Zrobiłem test na nowym laptopie Asus:

    https://www.passmark.com/baselines/V...id=98922222934

    - - - Aktualizacja - - - -
    Tu mój blaszak służbowy:

    https://www.passmark.com/baselines/V...id=98922318135
    ...
    No i laptopa masz sporo szybszego niż służbowego blaszaka.
    To ten blaszak za niby za 20 tys co został zagotowany przez solidworksa? Nie dziwię się...słabizna: pamięć - straszna padaka, dysk SSD - padaka, procek jeszcze jakoś się trzyma, grafika? jaka grafika?

    - - - Aktualizacja - - - -

    Cytat Zamieszczone przez zychu Zobacz posta
    Czekam na link, zobaczymy co warte moje u 8 generacji :-P
    Gdzie się zUchU schował ze swoją serią UUUUUUUUUUUUUUUU?
    Zrobił testy i płacze w kącie?
    ----------------------------
    Aaron Szechter (Adam Michnik) - Polacy to stado tępych baranów (już nieaktualne)

  3. #1933
    ŁOWCA BLACH Awatar AGENT
    Dołączył
    06/2004
    Skąd
    Jaroty
    Posty
    7,579
    Auto
    Najlepsze na świecie

    Domyślnie

    Chciałem test 9 zrobić, ale w tym linku była wersja 8 dla windowsa 10.
    Lapka za 20 k miałem w poprzedniej firmie, ale tam problemem był serwer i PDM, a nie sam Solid Works.

  4. #1934

    Dołączył
    12/2014
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    200
    Auto
    służbowe

    Domyślnie

    Tu masz 9 (PerformanceTest 9 (32 & 64 Bit) 50 MB, Build 1023)
    https://www.passmark.com/download/pt_download.htm

    tylko ustaw grafikę na sztywno bo głupoty będą.

    Mi na 9 wyszło w 3D powyżej 5000 pkt
    https://www.passmark.com/baselines/V...id=98847734213
    więc u Ciebie powinno być 20% wiecej

    ps.
    wyników z 8 nie ma co porównywać z tymi z 9 bo inaczej liczą.
    ----------------------------
    Aaron Szechter (Adam Michnik) - Polacy to stado tępych baranów (już nieaktualne)

  5. #1935
    ŁOWCA BLACH Awatar AGENT
    Dołączył
    06/2004
    Skąd
    Jaroty
    Posty
    7,579
    Auto
    Najlepsze na świecie

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Krazy Zobacz posta
    U mnie robi się to tak:
    1. "panel sterowania NVIDIA" -> "zarządzanie ustawieniami 3D" -> "Preferowany procesor graficzny - > ZMIENIĆ Z "wybór automatyczny" na mocniejszą kartę.
    2 "panel sterowania NVIDIA" -> "ustaw konfigurację efektów PhysX" -> ZMIENIĆ Z "wybór automatyczny" na mocniejszą kartę.
    Nie ma u mnie w menu start takiej opcji.
    Były:
    (1.)
    Fiat 126 elx (NGI 9F82) 00', (2.) Fiat Uno 0.9 + LPG (NGI C858 ) 07', (3.) Opel Astra G Caravan 1.6 + LPG (NGI 04777) 99' , (4.) Fiat Panda 1.1 + LPG (NGI 4L32) 07' , (5.) Fiat Grande Punto 1.4 8v + LPG (N0 SORRY) 08', (6.) Honda Accord 2.0 benzyna (NO 9999C) 09', (7.) Alfa Romeo Giulietta 1.4 Turbo Benzina MA 170 TCT + LPG (N0 DAWAJ) 12'
    Jest: Honda PCX 0.125 (NOL 1W22)

  6. #1936
    Awatar zychu
    Dołączył
    09/2006
    Skąd
    z Łomianek
    Posty
    3,474
    Auto
    Honda Civic

    Domyślnie

    Ja nie placze

    Test na v8
    https://www.passmark.com/baselines/V...id=99014950814

    Do lightrooma nie potrzebuje lepszej rakiety ;D zaraz zrobie na v9

    - - - Aktualizacja - - - -

    Dubel, bo nie moge edita
    test na v9
    https://www.passmark.com/baselines/V9/display.php?id=99015761356

    Tak widze, ze to moje "U" duzo slabsze od waszych HQ nie jest ;d

    Grafa kuleje w 3d. Ale grac na tym nie planuje - no tylko diablo :3
    Mind Full of Colors.

  7. #1937

    Dołączył
    12/2014
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    200
    Auto
    służbowe

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez AGENT Zobacz posta
    Nie ma u mnie w menu start takiej opcji.
    To nie w menu start, a w paneli sterowania lub ...po prawej stronie (tam gdzie godzina) - ta strzałka w górę "pokaż ukryte ikony" Powinna być ikona "ustawienia NVIDIA"

    - - - Aktualizacja - - - -

    Cytat Zamieszczone przez zychu Zobacz posta
    Ja nie placze

    Test na v8
    https://www.passmark.com/baselines/V...id=99014950814
    Do lightrooma nie potrzebuje lepszej rakiety ;D zaraz zrobie na v9
    - - - Aktualizacja - - - -

    Dubel, bo nie moge edita
    test na v9
    https://www.passmark.com/baselines/V...id=99015761356
    Tak widze, ze to moje "U" duzo slabsze od waszych HQ nie jest ;d
    Grafa kuleje w 3d. Ale grac na tym nie planuje - no tylko diablo :3
    Nawet pokazuje, że procesor masz szybszy Co oczywiście nie jest prawdą, bo z i7-7700HQ przegrywa we wszystkich testach.
    Passmark po prostu robi prosty test (wyższa częstotliwość taktowania = lepszy wynik), można to dokładnie zobaczyć w ver8 gdzie są dostępne wszytki rodzaje przeprowadzonych testów. Nie bierze np. pod uwagę wydajności mocowej procesora. Fakt, że przy większości pracy różnicy nie będzie widać, ale przy długotrwałej pracy przy wysokim obciążeniu procka np długotrwała obróbka wideo, rendrer... różnica będzie już zauważalna.
    Jak widać do grafiki 3D GTX940MX nadaje się średnio , GTX1050 ma 2 razy lepszy wynik, a GTX1050Ti jeszcze z 20% dorzuci.
    Także wg mnie Agent dobrze wybrał.

    - - - Aktualizacja - - - -

    Cytat Zamieszczone przez zychu Zobacz posta
    Grafa kuleje w 3d. Ale grac na tym nie planuje - no tylko diablo :3
    Tu nawet nie chodzi o gry, bo GTX1050 czy GTX1050Ti to są raczej podstawowe karty do współczesnych gier ale o zwykłą wydajność ogólnie w grafice 3D.
    Poniżej fajny link (na końcu art. tebala porównawcza), jest też grafika (MX150) z lapka , który pierwotnie chciał kupić Agent.
    http://www.benchmark.pl/aktualnosci/...-laptopow.html
    Ostatnio edytowane przez Krazy ; 09-03-2018 o 00:10
    ----------------------------
    Aaron Szechter (Adam Michnik) - Polacy to stado tępych baranów (już nieaktualne)

  8. #1938
    Awatar Kecaj
    Dołączył
    03/2007
    Skąd
    Ożarowice
    Posty
    781
    Auto
    BMW 730i V8 '94, MB 230CE '90, BMW 328i Coupe '95, Opel Astra G Caravan '98, AR 164 2.0 V6 Turbo '93

    Domyślnie

    Panowie... czy notebooki mają również baterię do BIOSu?
    Bo od kilku dni godzina w windowsie 7 mi wariuje. Wszędzie piszą, że to jej wina.
    Nie chce mi się wierzyć dlatego pytam.

    Stało się to po bluescreen'ie, który wyskakiwał przy każdym uruchomieniu windowsa, winnym był sterownik grafiki, któremu zrobiłem reinstalację.
    Komputer zaczął działać, ale zegar głupieje i dodatkowo po wzbudzeniu po trybie uśpienia, dyski startują a monitor nie i nie pomaga nic oprócz odcięcia zasilania.

    Jakieś sugestie?
    '94 BMW E32 730i V8 Calypsorot Metallic/ '90 Mercedes-Benz W124 230CE Almandinrot Metallic / '95 BMW E36 328i Coupe / '89 Honda NTV600 Revere
    '98 Opel Astra Caravan 1.6 16V Elegance / '93 Alfa Romeo 164 Super 2.0 V6 Turbo
    ex '93 Opel Frontera A Sport, '94 BMW E36 320i Coupe, '98 Daewoo Espero 1.5 16V, '93 Volkswagen Golf mk3 1.9TD

  9. #1939
    Awatar zychu
    Dołączył
    09/2006
    Skąd
    z Łomianek
    Posty
    3,474
    Auto
    Honda Civic

    Domyślnie

    A stary on?
    Mind Full of Colors.

  10. #1940
    Awatar hondacbr11
    Dołączył
    03/2010
    Skąd
    Jastrzębie Zdrój
    Posty
    1,974
    Auto
    Laguna II GrandTour 2.0 16v Turbo

    Domyślnie

    Wydaje mi się że mają, u mnie stara Toshiba w której bateria jest dętka a wszystko działa spoko.

    Abstrachując, jest tu ktoś kto się zna na temacie, osobiście potrzebuje złożyć jakiegoś PC do 3000 zł z Monitorem. Zrobiłem sobie taką listę na X-Kom może ktoś spojrzy bardziej fachowym okiem ??

    https://www.x-kom.pl/lista/xismrrl94

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •