Czyli kompletny motor i przekladaja osprzet? Jesli tak zrobia w ramach gwary to bedzie spoko.
Masz zakres uszkodzen i prawdopodobna przyczyne?
Wszystkie 1.2 tce są 4 cylindrowe....
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Czyli kompletny motor i przekladaja osprzet? Jesli tak zrobia w ramach gwary to bedzie spoko.
Masz zakres uszkodzen i prawdopodobna przyczyne?
Łagodnie, jak 1.4 TSI rozsypało się ~ 300 000 km, to nazwałes go gruzem: https://autogaleria.pl/forum/showthr...l=1#post689014
Były:
(1.) Fiat 126 elx (NGI 9F82) 00', (2.) Fiat Uno 0.9 + LPG (NGI C858 ) 07', (3.) Opel Astra G Caravan 1.6 + LPG (NGI 04777) 99' , (4.) Fiat Panda 1.1 + LPG (NGI 4L32) 07' , (5.) Fiat Grande Punto 1.4 8v + LPG (N0 SORRY) 08', (6.) Honda Accord 2.0 benzyna (NO 9999C) 09', (7.) Alfa Romeo Giulietta 1.4 Turbo Benzina MA 170 TCT + LPG (N0 DAWAJ) 12'
Są:
Piaggio MP-3 400 (NOL 6Y06)
Renault Scenic II phII 2.0 136 KM + LPG (N0 NSENS)
Niech się może zychu wypowie jak jeździł, ze swojego doświadczenia(a miałem do tej pory 3 benzyniaki), to sprawy benzyniak nawet w mieście nagrzewa się szybciutko.
Ostatnio edytowane przez dżony ; 05-12-2019 o 22:00
ja miałem dawno temu 1.2 TCE, natłukłem 100k km i nadal żyło, gdzie większość przelotu zrobiłem na chipie dosyć*agresywnym (+25%) no i ja miałem pierwszy wypust TCE w ogóle.
albo coś tu spieprzyli podczas zmian w silniku albo jakiś niefart...
Robiłem kiedyś inspekcje Fiesty, która brała udział w teście dlugodystansowym - wrzucałem nawet na forum i powiem szczerze, że samochód był zużyty jak po dwukrotnie większym przebiegu. Od tego czasu traktuje te testy bardziej poważnie niż traktowałem do tamtej pory. Nie porownywalbym ich w żadnym wypadku do zwykłej eksploatacji. Nie próbuje tutaj bronic 1.4 TSI, bo po przebiegu 200 000km ten silnik notorycznie ma problemy z poborem oleju - ja jednak uporczywie będę tutaj winił olej jaki jest stosowany w ASO.
Kompleksowe inspekcje samochodów używanych na terenie województwa małopolskiego, podkarpackiego i świętokrzyskiego. Historia serwisowa wszystkich marek. Zapraszam do kontaktu: [email protected]
Olej - raczej słusznie, mój ojciec ma Octavie 1.4 TSI 122 KM z przelotem 250k km, zmienia olej co 12-15k km, nie bierze silnik nic.
Swoją drogą ciekawe co by się tu działo gdyby sypnęło się jakieś TSI... Szkoda Zycha i tyle, paściarstwa robią teraz takie że szok.