Przy dzieciach to chyba nadal najsensowniejszy jest minivan, szczególnie mieszkając w mieście.
Segment D IMO zbyt się rozrósł w stosunku do infrastruktury miejskiej.
Gadaja o fanaberiach ludzie co chca sobie kuoic mustanga tak dla zabawy ~~
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
Ale potrzeba zarobienia pieniędzy, jest moją własną potrzebą, więc tacho mnie nie obowiązuję? Ciekawi mnie dyskusja z krokodylem na ten temat
Kangoo jest samochodem bazującym na Clio, czyli samochodzie klasy B. To że ma odsuwane drzwi i dużo przestrzeni nad głową nie czyni go samochodem wyższej klasy. Partner ( czy Berlingo) niby ten sam segment, ale jest zauważanie szerszy, wewnątrz i na zewnątrz.
Są: '94 BMW E32 730i V8, '90 Mercedes-Benz W124 230CE, '95 BMW E36 328i Coupe, '89 Honda NTV600 Revere
'93 Alfa Romeo 164 2.0 V6 Turbo, '96 BMW E34 520i Touring, '98 Skoda Pickup 1.9TD, '03 Mercedes W220 S500L 4matic, '04 Hyundai Getz 1.5CRDI
Były: '93 Opel Frontera Sport 2.0, '94 BMW E36 320i Coupe, '98 Daewoo Espero 1.5 16V, '03 Alfa Romeo 166 2.4JTD, '93 Volkswagen Golf mk3 1.9TD, '98 Opel Astra G Caravan 1.6 16V
Co ma jedno z drugim wspólnego? Powtarzam to już któryś raz ale jest to forum dla ludzi interesujących się motoryzacją. Kupno Mustanga przez w/w osobę uważasz za dziwne?
Swoją drogą kup se nawet wóz drabiniasty. Albo pickupa ze specjalną zabudową paki pod fotelik. Chciałem tylko uchronić przed zakupem Skody SuperBLE gen 2 z "niezawodnym" TSI, która może okazać się jeszcze większym lub co najmniej porównywalnym fuckupem mechanicznym co Reno.
Przy dzieciach kluczowy jest czas, kiedy są w wieku fotelikowym/wózkowym. Ten sprzęt generuje problemy z miejscem. Jak wyrastają z fotelików problemy się kończą. Moje córy rosły ekspresowo i jakoś szybko mi zleciał ten okres, ale wtedy jeździłem Signumem, od którego miejsca z tyłu więcej ma chyba tylko Superb. A ten raz czy dwa razy w roku na wakacje zakładałem boxa na dach i voila.
A teraz ogarniam wszystkie wyjazdy kompaktem / b-crossoverem, mimo że cała rodzina jest bardzo wysoka.
Tapatalk @ Galaxy S10e
Nie pamiętam dokładnie, ale jest (była) taka furtka, że jak niezarobkowo, dla użytku wewnętrznego firmy się jedzie to można bez tacho - jakieś dojazdy do serwisu, etc.
- - - Aktualizacja - - - -
A ja się właśnie zastanawiam, czy w maju zmieścimy się w BerlingoNajstarsza będzie miała 7,5 roku, ma fajny, mocno rozbudowany fotelik, młodsza 3,5 roku, też nie za wąskie siedzisko no i pojawi się nosidełko dodatkowo...
Wg ideologii Jokera to ja już powinienem uderzać na kurs D+E![]()
Fajnym samochodem dla rodziny 2+2 jest mercedes B klasy drugiej generacji. Z tego co wiem silniki benzynowe turbo są trwałe, dobre automaty a w wnętrzu dużo miejsca i spory bągażnik.
Mój znajomy taką b-klasę kupił jakiś czas temu. Z ciekawostek to podczas jazdy zapalił mu się... silniczek tylnej wycieraczkiNic wielkiego się nie stało, ale tylna klapa zniszczona
Tapatalk @ Galaxy S10e
Były:
(1.) Fiat 126 elx (NGI 9F82) 00', (2.) Fiat Uno 0.9 + LPG (NGI C858 ) 07', (3.) Opel Astra G Caravan 1.6 + LPG (NGI 04777) 99' , (4.) Fiat Panda 1.1 + LPG (NGI 4L32) 07' , (5.) Fiat Grande Punto 1.4 8v + LPG (N0 SORRY) 08', (6.) Honda Accord 2.0 benzyna (NO 9999C) 09', (7.) Alfa Romeo Giulietta 1.4 Turbo Benzina MA 170 TCT + LPG (N0 DAWAJ) 12'
Są:
Piaggio MP-3 400 (NOL 6Y06)
Renault Scenic II phII 2.0 136 KM + LPG (N0 NSENS)