Odpusc. Nie ma to sensu. Sprzedawc niepewny.
Tymczasem gość od Mustanga VIN'u dalej nie wysłał i znowu nie odbierał telefonu... Coś chyba jest nie tak. jakby było wszystko ok to by VIN normalnie wpisał w ogłoszenie. Chyba trzeba temat odpuścić.
Odpusc. Nie ma to sensu. Sprzedawc niepewny.
I Fabie i Golfa kupiłem w komisie, oba salon PL i stosunkowo niewielkie przebiegi (Fabia pon. 50 tys. km., Golf pon. 100 tys. km), w obu przypadkach poprzedni właściciel to kobieta w podobnym wieku (+- 40 lat) i jak Fabia była mega zadbanym autem, tak o Golfie tego nie powiem. Widać, że poprzednia właścicielka robiła to co się zepsuło i płyny/filtry, ale w sumie nic więcejMożna powiedzieć, że powoli i mozolnie odszczurzyłem Gofera. Do tego stopnia, że jak wpadło ogłoszenie w poniedziałek wieczór, a ja oglądałem auto we wtorek o 10, to komisant jeszcze nie zdążył ogarnąć samochodu i widziałem jak jest brudny
![]()
Kupowanie w komisie ma ten plus, że omija nas PCCAle trzeba jeszcze sprawdzić co to za komis... Wiele złego mówi się o komisach przysalonowych, a właśnie Golfa tak kupiłem i pod względem ogarnięcia auta przed sprzedażą i samej obsługi jestem bardzo zadowolony.
Poleasingówki muszą zejść z placu stąd w miarę atrakcyjne ceny. Te samochody już zarobiły na siebie i firma nie będzie ich trzymać żeby zarobić tysiaka więcej bo zwyczajnie potrzebują miejsca na następne samochody.
Widziałem jak to działa - ruch jest przepotężny, handlarze przyjeżdżają lawetami i bez sprawdzania biorą samochody od razu na pakę - tylko patrzą w historię. Te same za chwilę są na otomoto 10 - 20% drożej.
To nie ulega wątpliwości. A skoro w tym stadzie poleasingowych aut można złapać fajne sztuki, to warto szukać.
#drivetastefully
Były:
(1.) Fiat 126 elx (NGI 9F82) 00', (2.) Fiat Uno 0.9 + LPG (NGI C858 ) 07', (3.) Opel Astra G Caravan 1.6 + LPG (NGI 04777) 99' , (4.) Fiat Panda 1.1 + LPG (NGI 4L32) 07' , (5.) Fiat Grande Punto 1.4 8v + LPG (N0 SORRY) 08', (6.) Honda Accord 2.0 benzyna (NO 9999C) 09', (7.) Alfa Romeo Giulietta 1.4 Turbo Benzina MA 170 TCT + LPG (N0 DAWAJ) 12'
Jest: Honda PCX 0.125 (NOL 1W22)
Nie do końca i nie zawsze nazwałbym handlarza pośrednikiem. Nie można zapominać, że szereg "handlarzy" kupuje tam, gdzie Ty nie możesz kupić, za ceny których Ty nigdzie nie dostaniesz. Pozatym, z mojego doświadczenia wynika, że najwyższe ceny w tej chwili proponują pierwsi właściciele krajowych samochodów. Doskonałym przykładem jest tutaj chociażby Honda CR-V, Toyota Avensis czy Nissan QQ czy Octavia. Nie chcę tutaj nikogo bronic, bo nic nie jest czarne albo białe, ale jest szereg handlarzy oferujących bardzo dobre samochody w normalnych cenach. Problem w tym, że u nas każdy szuka w cenie poniżej rynkowej, więc w przedziale gdzie jest pełno ulepów od handlarzy i samochodów krajowych w średnim lub kiepskim stanie. Każdy potrafi liczyć, jeśli cena jest niska, a sprzedającym nie są twoi rodzice to prawdopodobnie coś za tym idzie.
Kompleksowe inspekcje samochodów używanych na terenie województwa małopolskiego, podkarpackiego i świętokrzyskiego. Historia serwisowa wszystkich marek. Zapraszam do kontaktu: ppitek@tlen.pl
Swoją Astrę znalazłem w ogłoszeniu i zadzwoniłem pół godziny po jego dodaniu. Okazało się że klient już jakiś się umówił. Zadzwoniłem za 2 godziny - nieaktualne. Nazajutrz samochód był wystawiony 70km dalej, bez alufelg z letnimi oponami i kilkaset złotych drożej ( mówimy tu o małych kwotach, rzędu kilka tysięcy za samochód). Zadzwoniłem, powiedziałem że mnie uprzedzili w kupnie, wiem dużo o aucie od poprzedniego właściciela i że jestem chętny. Ustaliliśmy cenę telefonicznie i po oględzinach kupiłem samochód za ustaloną cenę.
Kolega który ze mną był po auto pukał się w czoło, jak można tak zrobić, skoro wiedziałem za ile ją kupili i ile drożej zapłaciłem. Wolałem dopłacić kilka stów, niż szukać auta przez kolejne tygodnie...
'94 BMW E32 730i V8, '90 Mercedes-Benz W124 230CE, '95 BMW E36 328i Coupe, '89 Honda NTV600 Revere
'93 Alfa Romeo 164 Super 2.0 V6 Turbo, '96 BMW E34 520i Touring / ex '93 Opel Frontera A Sport, '94 BMW E36 320i Coupe, '98 Daewoo Espero 1.5 16V, '03 Alfa Romeo 166 2.4JTD, '93 Volkswagen Golf mk3 1.9TD, '98 Opel Astra Caravan 1.6 16V Elegance