no mówię, kup qnapa, tylko w architekturze 64-bit i dyskiem/dyskami ssd
a swoją drogą, szukam nowego uchwytu do auta - ma być grawitacyjny z indukcją, ale chyba na deskę, bo boję się żeby mi kratki nie ułamał.
ktoś coś poleci?
Znajomy ma i wysyca lacze 100Mbit przu dyzych plikach.
no mówię, kup qnapa, tylko w architekturze 64-bit i dyskiem/dyskami ssd
a swoją drogą, szukam nowego uchwytu do auta - ma być grawitacyjny z indukcją, ale chyba na deskę, bo boję się żeby mi kratki nie ułamał.
ktoś coś poleci?
Historia: Fiat Tipo S 1.4 8V '95 -> Renault Laguna Grandtour RN 1.8 8V '96 -> Fiat Grande Punto Sport 1.4 16V '06
Dyski ssd srednio nadaja sie do storage. Sa specjalne wersje talezakow do serwerow plikow.
Co do Synology, ja mam w domu DS215j + 2xWD Red 3TB, ale używam go jedynie w sieci lokalnej - nie jest widoczny z zewnątrz. W moim przypadku ograniczeniem co do transferu jest i tak 100 Mbit, bo taki mam switch po drodze. Taki transfer trzyma bez problemu z włączonym szyfrowaniem.
@koki: a konfiguracyjne dla człowieka w miarę ogarniającego sieć lokalna to łatwe? Bo chce właśnie kupić ds120j i jakiś talerzami serwerowy.
Ostatnio sukces maly. Udało mi się zrobić mostek między siecią w domu, a siecia w firmie ;b więc teraz mam bezproblemowy dostęp do swoich danych roboczych ^^
Po obu stronach mam 300/50 na FO.
P.s
W sumie to zrobiłem wirtualna sieć, która działa z byle dostępem do internetu.
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
Nope. Skorzystałem z softu ZeroTier.
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
Doskonale wiem. Zwykly ssd do storage to nadal nienajlepszy pomysl. Poki co tbw ssd przynajmniej tych w normalnych cenach szalu nie robi. Lepiej zrobic macierz talerzakow i za taka sama cene masz duzo pewniejszy storage. Poza tym jak padnie talerz t cos z nim jeszcze zrobisz. Jak padnie ssd to w zasadzie lezysz pan. Przez 8 lat jak pracuje w komputerach na ktorych pracuje bylo lacznie okolo 500hdd ile padlo? Jeden, bo kolega polozyl na lapku magnes neodymowy wielkosci pudelka zapalek. Przez ostatnie 2 lata padly nam 4 dyski ssd z okolo 100 ktore mamy. W kazdym przypadku zadna firma nie podjela sie odzyskania danych.
To samo powie Ci praktycznie kazdy kto ma stycznosc ze storage.