Czyli jak typowalem
W salonie nad kanapą - będzie wiało w tvW sypialni nad łóżkiem (jak będę spał bedzie dmuchać w stronę nóg)
W sumie w sypialni to będę raczej chłodził przed pójściem spać a na noc wyłączał. Od zawsze ciężko mi było zasnąć jak w pokoju jest za gorąco lub parno.
W przypadku Daikin nic nie sprawdzaj tylko kupuj. Sypialnia -> pomyśl czy nie chcesz jednostki wewnętrznej nad drzwiami wejściowymi do pomieszczenia. Będzie tam najmniej wizualnie przeszkadzała a nad łóżkiem możesz sobie jakiś obraz strzelić a i jakbyś chciał się chłodzić w nocy to zawsze to parę metrów dalej od uszu.
Skropliny - jak deweloperka to wsadzać ją w kanalizację.
A co szanowni powiedz o autach jeep commander i reszcie krewniaków (grand wk, Durango, Aspen). Ma to sens? W sensie drenażu portfela i awarii. Ciekawią mnie tylko benzyniaki+LPG. Szukałem w google, ale coś mozolnie idzie.
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
Pożyczonym Durango z 2007 miałem okazje odbyć podróż na południe Chorwacji i z powrotem. Silnik 4.7 z LPG. Spalanie z trasy niecałe 17/100 przy prędkościach 130-150km/h, przy 6 osobach z bagażami było dla mnie mega pozytywnym zaskoczeniem. Silnik i skrzynia z tego co wiem pancerne, interesowałem się tym bo chciałem kupić Grand Cherokee WK. Z plusów - dźwięk silnika (typowe amerykańskie V, stając na światłach koło większości europejskich SUVów (nawet dużych) miałem w Durango wrażenie że patrzę na te „miejskie autka” z góry. No i wygodne, sprężyste resorowanie. Z minusów - tandetne skrzypiące plastiki, luz na kierownicy pół metra. I drobne irytujące usterki - tempomat raz działał raz nie, skrzynie jak czasem wrzuciłem z P, to żeby przerzucić z powrotem na D trzeba było zgasić silnik i odpalić ponownie, bo coś blokowało. Przy trzech rzędach siedzeń, jak na gabaryt auta, to bagażnika bardzo mało.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Renault Megane I Classic 1.6e RN '99 > Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.0 JTS '03 > Renault Megane III Grandtour 1.5 dCi 110 KM Dynamique '12 > Renault Fluence 1.5 dCi 95KM '16 & Opel Corsa D 1.2 16V '13 > Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170KM TCT '14 & Renault Megane IV Grandtour 1.5 dCi 110 KM '17
Właśnie wpadł mi do głowy pomysł na auto z tej rodziny. Zonie najbardziej podoba się commander. I tak szukam opinii czy to ma sens ;p ale póki co opinie są całkiem pozytywne.
Tandetnosc plastików mi nie przeszkadza. Dwa lata jeździłem pt Cruiserem i nie było dramy.
Ja bym tez cos z V8 przygarnal. Boje sie ze z serwisowaniem bedzie problem.
W Warszawie się o to nie martwię. Dodatkowo ojciec sam kiedyś prowadził warsztat Amerykańców to i znajomości zostaly.
Muszę się dowiedzieć. Olej też