U mnie średnio 9,5.
Ale jak się spieszyłem na samolot do Berlina, to 17![]()
U mnie w prywatnej LII 2.0T 163 wychodzi 10 xD
U mnie średnio 9,5.
Ale jak się spieszyłem na samolot do Berlina, to 17![]()
U mnie w pracy połowa ludzi jeździ na LPG, i ja się jeszcze nie spotkałem z utożsamianiem gazu z biedą.
Przyczyn upatruje gdzieś indziej - wiele nowych parkingów podziemnych i wielopoziomowych ma zakaz wjazdu dla aut z LPG, co dla mieszkańców większych miast i aglomeracji może być sporym utrudnieniem.
U mnie same nowe bloki i nie ma problemu z gazem i parkingiem podziemnym.
U mnie zakaz LPG. Jestem ciekaw czemu. Przecież instalacja jak dobrze zrobiona to raczej bezpieczna.
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
A za klamki ile? Xd
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
Gaz propan-butan jest cięższy od powietrza (mniej więcej dwukrotnie), więc w razie nieszczelności rozprzestrzenia się i gromadzi przy podłożu. Z tego względu konieczne jest stosowanie odpowiedniego systemu wentylacyjnego - z wyciągami przy posadzce, co stanowi oczywiście dodatkowy koszt dla inwestora i często nie jest stosowane (bo nie jest to wymóg). Łatwiej i taniej postawić znak zakazu dla aut z LPG niż inwestować z odpowiednie systemy wentylacyjne. Oto cała tajemnica.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Zmienił bym w takim razie znajomych, lepiej otaczać się inteligentnymi ludźmi.
Co do tych okrągłych bialych znaków z czerwoną obwódką i czarnym napisem na środku LPG to śmiech mnie ogarnia. Widziałem coś takiego kilka razy, gdzieś nawet w Olsztynie (u mnie na szczęście nie ma) i zastanawiam się po pierwsze - gdzie w kodeksie funkcjonuje taki znak zakazu, a po drugie jak to ktokolwiek mógłby zweryfikować, jeśli teraz 90% aut ma ukryty wlew gazu pod klapką od benzyny. Parodia.
Były:
(1.) Fiat 126 elx (NGI 9F82) 00', (2.) Fiat Uno 0.9 + LPG (NGI C858 ) 07', (3.) Opel Astra G Caravan 1.6 + LPG (NGI 04777) 99' , (4.) Fiat Panda 1.1 + LPG (NGI 4L32) 07' , (5.) Fiat Grande Punto 1.4 8v + LPG (N0 SORRY) 08', (6.) Honda Accord 2.0 benzyna (NO 9999C) 09', (7.) Alfa Romeo Giulietta 1.4 Turbo Benzina MA 170 TCT + LPG (N0 DAWAJ) 12'
Są:
Piaggio MP-3 400 (NOL 6Y06)
Renault Scenic II phII 2.0 136 KM + LPG (N0 NSENS)