Tryskaczówka to bardzo droga instalacja. Jeśli mnie ma wymogu, to nikt tego z własnej woli nie robi.
Tapatalk @ Huawei P30
Tryskaczówka to bardzo droga instalacja. Jeśli mnie ma wymogu, to nikt tego z własnej woli nie robi.
Tapatalk @ Huawei P30
Zdaję sobie z tego sprawę, ale w biurach, gdzie jest dużo łatwopalnego materiału takie coś się instaluje. Samochód jest chyba jeszcze bardziej łatwopalny i dodatkowo ma zapas paliwa. Jak masz np. dwupoziomowy garaż podziemny i na dole coś się rozchajcuje to w zasadzie nic pan nie zrobisz.
Nie wiem czy włączanie oddymiania w trakcie pożaru to dobry pomysł, szczególnie jeśli straż jeszcze nie dojechała - przecież to skończy się podsycaniem pożaru a możliwe, że jeszcze na dachu coś się zapali od wysokiej temperatury spalin.
Tryskaczówka by z pewnością zminimalizowała ryzyko mocnego rozprzestrzeniania się pożaru.
Dobór i ilość zabezpieczeń pożarowych określają przepisy. Tryskaczówka jest najczęściej tam, gdzie przekroczone są dopuszczalne wielkości stref pożarowych. Albo jako dodatkowy wymóg ubezpieczyciela, żeby obniżyć składkę.
Tapatalk @ Huawei P30
Nie wiem, może tak, a może nie.
Ja Ci zwracam uwagę na rozmiar szkód, konsekwencje (wyłączenie budynku z użytkowania, ogromne straty materialne).
Jeżeli tam wjechało auto z LPG a nie powinno to wyobraź sobie jak ktoś ma przerąbane.
Po kolei:
- oddymianie ma jeden cel: umożliwić ludziom bezpieczne opuszczenie strefy pożaru. Tak, zapewne spowoduje jego rozprzestrzenianie się, ale nadrzędną wartością jest człowiek. Czytaj: nawet jak ma się spalić cały budynek do zera i nikt nie zginąć to tak to projektujemy, a nie że chronimy budynek, spali się*komórka 2 m2 ale ktoś tam zginie.
- instalacja tryskaczowa w biurach nie jest dlatego, że jest tam dużo materiałów palnych czy dużo ludzi, tylko to wynika z kategorii budynku.
No kategoria budynku wynika z jego przeznaczenia. W pozarach w duzych biurowcach latach 80' byly ogromne straty wlasnie przez to ze braklo instalacji tryskaczowej a otwarta konstrukcja pieter w przestrzeni biurowej + duzo latwopalnego materialu dawaly spekrakularny pozar ktory trudno bylo opanowac.
W halach garazowych sa podobne przeslanki - otwarta przestrzen i latwopalny sprzet.
ale garaże nie są miejscami ciągłego pobytu ludzi, realnie ile osób "na raz" przebywa w garażu? kilka? kilkanaście?
Według wstępnych ekspertyz zapaliła się hybryda plug-in lub elektryk. To może być ciekawa i głośna sprawa.
#drivetastefully
Albo elektryczna hulajnoga...
Tapatalk @ Huawei P30
Były:
(1.) Fiat 126 elx (NGI 9F82) 00', (2.) Fiat Uno 0.9 + LPG (NGI C858 ) 07', (3.) Opel Astra G Caravan 1.6 + LPG (NGI 04777) 99' , (4.) Fiat Panda 1.1 + LPG (NGI 4L32) 07' , (5.) Fiat Grande Punto 1.4 8v + LPG (N0 SORRY) 08', (6.) Honda Accord 2.0 benzyna (NO 9999C) 09', (7.) Alfa Romeo Giulietta 1.4 Turbo Benzina MA 170 TCT + LPG (N0 DAWAJ) 12'
Są:
Piaggio MP-3 400 (NOL 6Y06)
Renault Scenic II phII 2.0 136 KM + LPG (N0 NSENS)