Zamieszczone przez
rowerek
Driv3r, wybacz, ale jak słyszę, że iPhone to idealny telefon do pracy, to chce mi się śmiać (z pewnymi wyjątkami). Jeżeli obracasz się w zamkniętym ekosystemie Apple, to fakt, mają to opracowane super (ale konkurencja nie śpi i są już systemy kontynuacji pracy android-android, android-windows, zaimplementowane standardowo np. w galaxy serii S). W każdym innym przypadku iOS, to wrzód na tyłku.
Pracujesz z plikami cadowskimi, spora część jest pewnie 'ciężka'. Jak się nimi np. podzielisz z innymi? Mailowo to wysyłać, gdzie taki Gmail ma ograniczenie załączników do 25MB? Bez iTunes (no i kabla oczywiście) nie zrobisz nic, bo z niczym innym iOS gadać nie chce. Nawet jako dysk przenośny tego nie podłączysz (przynajmniej mojego iPada w takim trybie podłączyć nie mogę). To ja dziękuję.
W androidzie mam WiFi direct, android beam, screen mirroring, czy nawet głupi BT jest zdatny do czegoś więcej niż tylko transmisja dźwięku. A w razie czego kable USB znajdziesz wszędzie, podłączysz jako dysk zewnętrzny i po robocie.
W samsungach galaxy s masz jeszcze coś tak genialnego jak Dex (poczytaj) i sobie z dowolnego komputera, czy telewizora robisz swój osobisty komputer bazujący na telefonie, z pełnoprawnym pulpitem itd. Nawet myszkę sobie pod telefon możesz podłączyć.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka