-
Najlepszego.
Fajne blachy. Stonowane .
-
ŁOWCA BLACH
A bo to małżonka w 90% nim jeździ więc nie chcieliśmy nic mocniejszego robić. Swoją drogą to i tak w województwie wszystkie lepsze pomysły już pozajmowane i był wąski wybór...
-
Ja mam ostatnio dziwne telefony. Miedzy 2 w nocy a 5 rano dzwonia do mnie z twittera z kodem weryfikacyjnym oraz jakies dziwne numery z UK.
Stalo sie to z dnia na dzien tak po prostu, najwyrazniej ktos sprzedal kolejna baze danych.
- - - Aktualizacja - - - -
Ladna burza u nas. Spokojnie, grzmi donosnie, "swieze" powietrze jest.
-
Warto się interesować Skoda Karoq 1.5 TSI Style? Rodzice się zastanawiają nad nią oraz nad Hyundaiem Tucsonen 1.6 TGDI Executive, skłaniają się jednak ku Hyundaiowi
-
Po części zależy na jak długo zakup i z jaką skrzynią. Jeżeli z manualną skrzynią, to warto. Skoda może i nudna (ale te nudne auta jakoś dziwnie wolniej się starzeją), ale da się lubić i ma szereg zalet. Jak dsg, to na okres gwarancji warto, na dłużej średnio. Z 1.5tsi dają kiepską, słabą skrzynię, która ma mocno średnie opinie.
P.S w obecnych 1.5tsi z maunalem nie zauważyłem 'kangurowania' przy ruszaniu, o których swego czasu pisał internet.
Wysłane z mojego SM-S906B przy użyciu Tapatalka
-
Da sie cos teraz zamowic w ogole? Jakie sa terminy realizacji?
-
Zamówić możesz, ale kiedy dostaniesz, tego nie wie nikt. Bezpieczniej nastawić się na jakiś rok oczekiwania. Taki termin mam w umowie na Audi.
Czy ostatecznie dostaniesz, też chyba nie wiadomo, bo ostatnio obiło mi się o uszy, że Kia przysyła ludziom anulację zamówień na Ceed/X-Ceed.
Czasami musisz się jeszcze liczyć z ograniczeniami dot. wyposażenia, ale to już zależnie od marki i konkretnego modelu. Np. w A4 wypadła mi z tego powodu ładowarka indukcyjna.
Wysłane z mojego SM-S906B przy użyciu Tapatalka
-
Patrzymy wyłącznie na manualne skrzynie. Dzięki rowerek
Coś mi się kołatało w głowie, że tam jest coś nie tak z DSG.
Ateca i Karoq to obecnie pół roku deklarowanego oczekiwania, ale, co ciekawe, przy gwarancji ceny. Kuzyn zamówił Atece w sierpniu, odebrał pod koniec marca.
Tuscon - dwa miesiące temu dało się kupić coś z placu, teraz tylko do produkcji, albo że slotów, które zamówił dealer. Jak produkcja to ok. 3-4 miesiące.
W CEED podobno jest problem ze skrzyniami automatycznymi, nawet z cennika wypadły jakiś czas temu. A jak ktoś chce szklany dach to 10 miesięcy czekania ��
W ogóle moja Mama ostatnio nowy samochód kupowała w 2008 r. i ostatnio jak z nią bywałem w salonach to była w szoku, że nie ma żadnych rabatów, negocjacji, nie ma aut na placu, a dealer kręci nosem czy dywaniki dorzucić...
-
Jeszcze troche i wroca czasy ze samochod bedzie towarem luksusowym.
Zreszta niewiele do tego brakuje. Jest ogolny problem z elektronika w sumie nie wiedziec dlaczego bo wszyscy produkuja pelna para a nic nie ma - jak w PRL.
MCU, ktore jeszcze poltora roku temu byly w tysiacach sztuk w kazdym wiekszym sklepie sa praktycznie niedostepne, przy czym ich produkcja caly czas idzie pelna para - sie pytam kto to kupuje i w jakim celu.
Glupie czujniki pradu z serii ACSxxx ktore montowalismy w wielu modulach pomiarowych - niedostepne, gdzie w tme mozna bylo na kg kupowac. To sa akurat czesci o malej skali integracji, ale z tymi o duzej jest to samo. Jedyne czego nie brakuje to proste polprzewodniki - tranzystory, diody itp oraz scalaki typowo analogowe jak wzmacniacze operacyjne. Z drugiej strony scalone wzmaki audio kosztuja absurdalne kwoty i sa niedostepne. Lot da fak?!?
-
Coś spokój tu ostatnio
Jest pomysł, żeby na nowy samochód od razu założyć opony całoroczne. Na Golfie mam co prawda Goodyear Vector 4Seasong Gen. 2, ale kupowałem je 3 lata temu, więc postęp nastąpił.
Potrzebne są opony do SUVa w rozmiarze 235/55 R18: Goodyear Vector 4Seasons Gen. 3 czy Michelin CrossClimate 2?
W ogóle widzę, że obie występują też w wersji "SUV" - warto? Są to jakieś wzmocnione opony?
Uprawnienia umieszczania postów