Po pierwsze trochę więcej oczekiwań od samochodu, do czego będzie służył? Będzie robić duże przebiegi rocznie czy nie? More info
Witam. Poszukuje 2-4 letniego samochodu dla znajomej. Musi być mało awaryjny i palić rozsądne ilości paliwa. Poniewaz tego typu samochodów jest dużo proszę o poradę co będzie najlepsze w tej cenie (70 tys.)
Pozdrawiam
Po pierwsze trochę więcej oczekiwań od samochodu, do czego będzie służył? Będzie robić duże przebiegi rocznie czy nie? More info
Raczej nie. Ale wiadomo jak to kobieta. Szybki, wygodny, dobrze wyposarzony, zeby malo palił, 2 letni. Wiadomo ze o takie cos ciezko wiec napisalem co jest priorytetem, czyli awaryjnosc.![]()
Audi A3 2.0TDI 170hp, optymalnie na DSG. Uwazac na ulepy mimo mlodego wieku.
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia." - Warren Buffett
Civic Type R. W miarę szybki, w miarę oszczędny i na pewno mało awaryjny.
Ma być mały czy duży? Diesel czy benzyna? Bo wiesz, niektóre kobiety lubią Suvy, bo wysoko, a niektóre małe bo łatwo się parkuje...
W miarę szybki tzn? 10 sek do setki, czy 7 sek do setki? Vmax= 180 czy 230? W miarę mało pali to: 7l/100? (srednio) 10l/100?
Równie dobrze mogłeś maciek polecić X-Winga... jakby pogadał z Lukiem to może by odkupił po rozsądnej cenie... trzeba by tylko jeszcze jakiegoś astrodroida kupić
IMHO propozycja Luca jest bardzo dobra.
Audi A3 jest coraz więcej na ulicach, fakt, to świetne auto ale jeśli kobieta chce się wyróżniać z tłumu to polecam np Mazdę 6 w wersji 2.0CD EXCLUSIVE. NAPEWNO bezawaryjna, NAPEWNO dobrze wyposażona, pali bardzo mało (ok 5,5 l ropy/100km) i posiada 140 koni. Myśle, że to spokojnie wystarczy by sprawnie sobie jeździć po mieście i w trasie. Cena oscyluje wokół założonych 70tys za 2-3 letni samochód![]()
Khe?! Wyjaśnij o co Ci chodziło, bo chyba za głupi jestem, by zrozumieć Twój post.
A3 170 konne z DSG w tej cenie trzeba będzie szukać baaaaardzo ostrożnie, najlepiej przez wujka handlarza z kontaktami.Zacznijmy od tego, że nie będzie mało awaryjne (2.0 170 PD- trochę się o tym silniku nasłuchałem i naczytałem...), więc w przeciwieństwie do Type Ra nie spełnia głównego warunku.
Sam temat się nadaje na śmietnik, dopóki 1 post wygląda tak jak wygląda. Może byś drogi autorze tego tematu go usunął i podpjął się pod jakiś sensowny, już istniejący, albo określił jaśniej o co Ci chodzi.Pod Twoje wytyczne pasuje pewnie ze sto samochodów, w zależności od punktu widzenia.
![]()
Ja z kolei polecam coś nowego znacznie taniej niż w salonie.
http://allegro.pl/bmw-116i-calkowici...346473886.html
http://allegro.pl/bmw-316i-nowe-2010...345873488.html
Z samochodów używanych musisz znacznie zawęzić kryteria, bo jest co najmniej kilkanaście fajnych aut w tej cenie.
Ostatnio edytowane przez Baster ; 12-12-2010 o 23:43