Mocarz!
Niektóre amerykańskie pikapy mają w sobie to coś. Fajny paker, taki bardziej muskularny od Forda Raptora![]()
Concept, który zadebiutuje na salonie samochodowym w Detroit na początku przyszłego roku. Bazuje na modelu GMC Sierra HD napędzany przez diesla Duramax o pojemności 6.6l połączony ze skrzynią Allison. W stosunku do niego trochę zmieniono. Podniesiono auto aż o 76mm, ma szerszy rozstaw kół (1,85m), nowe zawieszenie , odłączany z przodu elektryczny stabilizator i 35-calowe opony BF Goodrich.
Pod maską jak pisałem V8 o pojemności 6.6-litra. Generuje 397 KM i 1037 Nm. Sprzeżony jest z 6-biegową automatyczną skrzynią biegów Allison i ma napęd na cztery koła. Przednie i tylne zderzaki zostały przeprojektowane w celu zwiększenia kąta natarcia, zamontowano haki holownicze z przodu i z tyłu, wloty na masce zostały powiększone żeby silnik mógł lepiej pracować w ciężkich warunkach. No i we wszystkich światłach zastosowano LEDy. Wewnątrz w wyposażeniu znalazł się system stereo nowej generacji z 80- gigabajtowym dyskiem twardym.
Nie wiadomo czy concept doczeka się seryjnej produkcji.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
(c) autoblog
Mocarz!
Niektóre amerykańskie pikapy mają w sobie to coś. Fajny paker, taki bardziej muskularny od Forda Raptora![]()
"gwiazda na masce to czujnik parkowania dla ubogich".. LiveLetDie
Wstawiłbym szyny kolejowe z każdej strony i jak mściciel uczyłbym kierowców w Wawie, że nie wjeżdża się na czerwonym na skrzyżowanie![]()
Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers.
Ciekaw jestem, gdzie on się uchował w dobie kryzysu. Jak widać nie wszystkie szkice mocarnych pick-upów wyrzucili do kosza podczas Wielkiego Kryzysu XXI wieku. I bardzo dobrze, bo to auto ma w sobie coś. Jest namiastką ciężarówki i kierowca może się w nim czuć jak władca szos.
Wygląda wspaniale. Nie ma to jak prawdziwy, ogromny amerykański pikup.Już się bałem, że te auta zostaną zastąpione malutkimi miejskimi wozidełkami. Na szczęście GMC udowadnia, że tak nie jest
![]()
Czy ja wiem, jakoś tak zwykła aktualna Sierra bardziej mi się podoba. Amerykańcy mają niektóre pickupy i duże SUVy naprawdę fajne a my tylko namiastke w postaci GLa.
No właśnie. Tylko to wszystko to nie jest kryzys. Jacyś bankierzy skakali z okien? Nie. A ci którzy ten niby kryzys wywołali dostali ogromną kasę -no bo skoro jednemu dolarowi papierowemu odpowiadało 17 dolarów wirtualnych to oczywiste, że dla wszystkich by nie starczyło. Proste? Proste.W mediach poszło słowo kryzys i wszyscy dali się zmanipulować.
To jest pickup! Nie jakies L200 czy cos tam, nawet bez tego mocarnego zawieszenia, na normalnych oponach byl by masakrycznySwietny grill
![]()
Ciekawe jak te v8 musi klekotać, ogólnie jest jak prawdziwy pickup mocny, ogromny taki w sam raz dla faceta.. Jezdziłem Fordem Rangerem, to ta sierra jest bógiem wśród pickupów takie moje zdanie i go nie zmienie.
Proszę o komentarze do newsa Tomka pt. GMC Sierra All Terrain HD - Pickup do zadań specjalnych.
![]()
Poteżny bat na świeżego F150 Raptor. Ponad 1000Nm kładzie Forda na kolana. Brakuje mu chyba tylko już siodła pod naczepy.