Forum motoryzacyjne | autoGALERIA.pl
Strona 14 z 37 PierwszyPierwszy 123456789101112131415161718192021222324252627282930 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 361

Wątek: Uwagi dotyczące działania forum

  1. #131
    Newsman forum Awatar Lay'S
    Dołączył
    02/2009
    Posty
    4,346

    Domyślnie

    Trochę się zapędziłeś z tą osobistą wycieczką, wystarczyło sprawdzić dwa-trzy razy dziennie w godzinach popołudniowo-wieczornych, jak ma się stan forum i tak było przynajmniej w moim przypadku

  2. #132
    Awatar Credt
    Dołączył
    12/2006
    Skąd
    Gdańsk
    Posty
    2,851
    Auto
    406 Coupe V6

    Domyślnie

    I tragedia jakaś się stała, że forum świruje? To jest powód, żeby życzyć sobie i innym, że "odwróci się od aG jak najwięcej użytkowników"?
    Jak dysponujesz wolnym czasem to się zaoferuj Krzyśkowi. Powiedz, że w kilka godzin uporasz się z problemem i będzie z głowy. Bo narzekać na admina każdy potrafi, ale pomóc albo - olaboga - okazać zrozumienie to już nadludzki wysiłek.

  3. #133
    VIP Awatar Puszek
    Dołączył
    08/2006
    Skąd
    Białystok City
    Posty
    2,970
    Auto
    Constanza Lupita Consuela di Fuego Mendoza

    Domyślnie

    Ok, chrome już działa Mam nadzieję, że to początek końca problemów.
    P.s. Lay's poleciałeś po bandzie:/ SRSLY
    Sam w to nie wierzę, ale nie mam już Maybacha w avararze o_O

    ^^ (R)

  4. #134
    Newsman forum Awatar Lay'S
    Dołączył
    02/2009
    Posty
    4,346

    Domyślnie

    Fakt, nieco się zapędziłem z tego wszystkiego, za co przepraszam i biję się w pierś

  5. #135
    Awatar se7en
    Dołączył
    03/2007
    Skąd
    Kattowitz
    Posty
    1,289
    Auto
    Yoyota

    Domyślnie

    co to sie dzieje z forum! głowy polecą!
    FUCK FUEL ECONOMY
    TDi engines are for senior citizens.

  6. #136
    Moderator Awatar Krzysztof Cieślak
    Dołączył
    03/2004
    Skąd
    Kalisz
    Posty
    8,976
    Auto
    Megane I fl 1.9 dCi

    Domyślnie

    Słowem wyjaśnienia. Ostatnie 2 dni nie były dla mnie i przede wszystkim dla Was łatwe. Komunikatów z mojej strony nie było, ponieważ byłem skupiony na rozwiązaniu problemu. Ostatecznie wirus, a właściwie malware, które wkleiło m.in. niewidoczne linki do pornostron zostało dziś ok. 11-tej usunięte z podstron forum. Dodam, że cała część autoGALERII poza forum nie była dotknięta tym w żaden sposób. Po prostu Google przeniósł ostrzeżenie z forum na domenę. Dlatego ostrzeżenie pojawiało się także przy odwiedzaniu stron z newsami, testami itp. Uruchomione wczoraj forum tylko w języku angielskim jest spowodowane udostępnieniem forum do przeskanowania by Google stwierdziło, że nie ma już zagrożenia a dwa ponieważ mamy problem z kodowaniem polskich znaków. Przywrócenie polskich znaków i polskiej wersji językowej planuję na jutro. Przepraszam za utrudnienia. Jednocześnie informuje, że nie jestem pewien w jakiej formie będą prezentowane posty napisane do tego czasu. Proszę mieć na uwadze, że mogą być po uporaniu się z kodowaniem polskich znaków usunięte. Stąd ogłoszenie.

    Proszę o cierpliwość i wyrozumiałość.

  7. #137
    VIP Awatar Szakal
    Dołączył
    01/2006
    Skąd
    Lębork
    Posty
    13,325
    Auto
    Opel Astra TwinTop

    Domyślnie

    Nie czuje się do końca bezpiecznie wchodząc tutaj, ale skoro rozwiązano problem to zaryzykuje.
    Wstyd przyznać, ale po ostatnim formatowaniu nie zainstalowałem antywirusa. Efekt taki, że po wejściu na aG Chrome sam zaczął się wyłączać, komputer się zawieszał i ogólnie miałem utrudnienia. Zainstalowanie Avasta na szczęście pomogło, który znalazł właśnie kilka plików trojanowych na moim komputerze.
    Mam nadzieje, że się to już nie powtórzy bo zwykle do tak źle zabezpieczonej strony przed hakerami już nie wracam bo zwyczajnie nie chcę niszczyć komputera, na którym mam cenne dane. W końcu trojan sam tu nie przyszedł, ktoś musiał go tu sprowadzić? Fakt, że sam jestem częściowo winien bo zapomniałem o antywirusie, ale nie przypuszczałem, że przez normalną stronę motoryzacyjną będę miał problemy.
    Lays praktycznie wszystkie działy są ciągle aktualizowane, strona jest na bieżąco z testami i nowościami, ale ci wystarczy jakieś Fotostycznia aby dojść do takich wniosków o jakich mówisz. Gratulacje! Ostatnie problemy wykazały jedynie jak słaby jest ten serwer nie tylko pod względem płynności.

  8. #138
    Awatar micrus
    Dołączył
    06/2012
    Skąd
    warwsiowa
    Posty
    2,014
    Auto
    Pikne ino cud!

    Domyślnie

    Czy można napisać coś więcej o tym co zainfekowało stronę? Wchodziłem przez kompa i telefon. O kompa się nie martwię ale telefon już tak. Nie wiem co w nim teraz siedzi i jakie hasła mogę na nim wpisywać.

  9. #139
    Awatar Robert Pietryka
    Dołączył
    04/2011
    Skąd
    where the sound of exploding petrol comes from
    Posty
    466
    Auto
    Italian (one's a small hoon, the other's wonderfully weird)

    Domyślnie

    Raczej nie pozostaje Ci nic innego jak wgrać na nowo firmware.

  10. #140

    Dołączył
    12/2012
    Skąd
    Poznań
    Posty
    1,086
    Auto
    S40 D3, Superb III 1.8tsi L&K

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez micrus Zobacz posta
    Czy można napisać coś więcej o tym co zainfekowało stronę? Wchodziłem przez kompa i telefon. O kompa się nie martwię ale telefon już tak. Nie wiem co w nim teraz siedzi i jakie hasła mogę na nim wpisywać.
    Możesz ściągnąć jakiegoś antywirusa na tel. Jeżeli masz Androida to jest spory wybór. Polecam Kasperskiego albo ESET'a mobile security. Za darmo będziesz mógł sobie przeskanować cały telefon. Jeżeli mimo to nie będziesz czuł się pewny to zostaje full wipe i wgranie na nowo oprogramowania. Chociaż w sumie tak teraz myślę, że android jest na linuxie i jeżeli coś miałoby Ci się zainstalować w tle to jest to (chyba) niemożliwe, bo musiałbyś mu na to pozwolić (wyskoczyło by jakieś okienko, że coś chce się zainstalować).

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •