SuperB Platinum 2.0TDI 170KM z napędem 4x4. Od 135,000zł plus opcje minus rabat dilera.
Witam,
Potrzebuję auta w trasy. Oglądałem już kilka ale sam nie wiem.
Ma być diesel, może być 4x4. Najchętniej bym kupił A6 4x4 3.0TDI ale ceny zaczynają się od 210tys. zł. Dlatego szukam jakieś tańszego substytutu. Auto ma być na te dziurawe drogi i dobrze się prowadzić. koniecznie sedan
SuperB Platinum 2.0TDI 170KM z napędem 4x4. Od 135,000zł plus opcje minus rabat dilera.
Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers.
Do Superba można by jeszcze dorzucić Opla Insignię 2.0 CDTI 160KM 4x4, ale silnik ogólnie trochę gorszy niż w Superbie.
W tej cenie:
- jakieś demo lub delikatne śmigane Audi A4 Allroad 2.0 TDI 170KM quattro lub zwykłe A4 Avant - tańsze o ca 15 tys;
- BMW 320d x-drive 184KM touring - odchodząca konstrukcja, którą można znaleźć od floty BMW;
- Volvo V60 D5 215KM AWD 6 biegów automat - z pakietem aluminiowych wstawek ochronnych w pakiecie z niezłym wyposażeniem po dobrych negocjacjach może by się udało, lub roczne/dwuletnie XC 70 2.4 D3 163 KM AWD albo XC 60;
Auto musi być nowe salonowe bo na firmę. A4 i 320d za małe są. Chcę przestronne auto. W środku do połowa superba i mondeo.
Jeździłem Insygnia na jazdach próbnych i jakoś gumowato się prowadzi i jest głośna.
Myślę że wybór będzie pomiędzy Mondeo, Superb, Insygnia i nowy Passat. Muszę tego superba obejrzeć.
Subaru Legacy Boxer Diesel.
Ja bym polecił Renault Latitude. Nie ma napędu na 4 koła, ale w cenie ok. 115-135 tys. Mozna wyrwać ciekawy egzemplarz z silnikiem diesla 175 KM.
http://otomoto.pl/renault-latitude-a...C18114576.html
http://otomoto.pl/renault-latitude-2...C19001963.html
Właściwie skoro już testowałeś wszystko to warto się chyba przejechac do Renaulta na jazde testową.
Passat to moim zdaniem auto niewarte swojej ceny. Myśle, że z tych aut co wymieniłeś najlepsze na polskie drogi będzie zawieszenie Mondeo. Cenowo Mondeo będzie zbliżone do Superba.
Jeśli zależy ci na napędzie na 4 koła to nie masz większego wyboru niż Superb. (ale tylko z silnikiem 170KM)
A może Citroen C5 i Peugeot 508 ?
No własnie?![]()