bardzo, bardzo fajne autkoładnie wygląda, dobrze jeździ, pięknie brzmi, ale szczególnie napędu Ci zazdroszczę
czekam na fotki
Pora przedstawić moją nową furę, jest to piękna, czarna Mazda 6 MPS
Zakupiona 13 w piątek, więc na pewno przyniesie mi szczęście.
Na początek parę danych technicznych:
- Silnik 2,3 litra benzynowy turbodoładowany o mocy 260KM przy 5500 obr/min. i maksymalnym momencie obrotowym 380Nm przy 3000 obr/min
- Napęd przekazywany na cztery koła przez 6-biegową skrzynie manualną
- masa 1660kg, długość 4690mm, szerokość 1780mm, rozstaw osi 2675mm
- koła 225/45 R18
- rok produkcji 2006
- przebieg 118500km
- delikatne przeróbki (sprzęgło, wydech)
Wrażenia z jazdy (dotychczas zrobione niecałe 1000km) bardzo pozytywne, zarówno przy wciskaniu gazu do oporu jak i przy spokojnej jeździe. Samochód jest jednocześnie wygodny i niesamowicie stabilny w zależności co w danej chwili od niego wymagamy. Osiągi są dla mnie bardziej niż zadowalające (6,6 do setki i 240km/h). Średnie spalenie akceptowalne 16,5 l/100km przy bardzo zróżnicowanej jeździe od max. prędkości na autostradzie i szalonych sprintów spod świateł do spokojnych dojazdów do pracy.
O awaryjności na razie brak danych i mam nadzieję, że tak pozostanie.
Filmik z aukcji poprzedniego właściciela:
http://www.youtube.com/watch?v=v4SkFQ5lwHE
Fotki
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Image Hosting at TurboImageHost.com
Ostatnio edytowane przez Akupolis ; 13-06-2011 o 08:35
bardzo, bardzo fajne autkoładnie wygląda, dobrze jeździ, pięknie brzmi, ale szczególnie napędu Ci zazdroszczę
czekam na fotki
Czy to nie ja byłem osobą, która między innymi sugerowała MPS 6?
Brawo! Świetny, piękny samochód z rewelacyjnym silnikiem i genialnymi osiągami. Ta marka zajmuje szczególne miejsce w moim sercu dlatego tym bardziej smutny jest fakt braku nowej 6 w wydaniu MPS.
Życzę tylko silnych i pozytywnych emocji!
Kozacki samochód. Czekam na fotki w twoim wykonaniu i oczywiście gratuluję wyboru. Zazdroszczę ci takiego dupowoziku.![]()
Gratulacje fenomenalnego auta!Nie pozostaje mi nic innego, jak Ci trochę pozazdrościć... W garażu moich rodziców stoi "zwykła" "szóstka" :P Życzę wielu bezproblemowych kilometrów pokonanych MPS
![]()
Samochod z jajem. Wyglad jest bardzo fajny ale przede wszytskim ten turbodoładowny silnik i naped na 4 łapy sprawiaja ze auto jest niezwykłe. Gratuluje odwagi i poswiecenia. Miło widziec takie auta zamiast kolejnych kopciuchow. Zycze szerokiej drogi.
Dołączam się do gratulacji, po filmiku widać, że to zacna fura i dobry wybór![]()
Były:
(1.) Fiat 126 elx (NGI 9F82) 00', (2.) Fiat Uno 0.9 + LPG (NGI C858 ) 07', (3.) Opel Astra G Caravan 1.6 + LPG (NGI 04777) 99' , (4.) Fiat Panda 1.1 + LPG (NGI 4L32) 07' , (5.) Fiat Grande Punto 1.4 8v + LPG (N0 SORRY) 08', (6.) Honda Accord 2.0 benzyna (NO 9999C) 09', (7.) Alfa Romeo Giulietta 1.4 Turbo Benzina MA 170 TCT + LPG (N0 DAWAJ) 12'
Są:
Piaggio MP-3 400 (NOL 6Y06)
Renault Scenic II phII 2.0 136 KM + LPG (N0 NSENS)
Świetny samochód. Przedwczoraj w telewizji była powtórka jednego odcinka "Top Gear". Clarkson porównywał Vectre OPC, Mondeo ST220 i właśnie Mazde 6 MPS. Wypowiadał się dobrze o tym aucie, smęcił tylko coś o wyglądzie. W ramach ciekawostki:
http://www.youtube.com/watch?v=sFmasvF-918
Duża moc, piękny dźwięk silnika, wystarczająco ilość miejsca w środku. No i tak nie rzuca się w oczy. Szczególnie w tym kolorze. Gratuluje!
bez fotek nie gratuluje..no ale jak tu nie mozna pogratulowac
dobry wybor, w koncu JDM
![]()
Aktualizacja danych:
1- spalanie przy normalnej jeździe nienormalnego człowieka spad do 14l
2- wyłączenie kontroli trakcji w czasie deszczu doprowadza do pięknych uślizgów tyłu![]()
3- wymiana oleju (ponad 6l Motul 8100 ECO-ENERGY 5W-30) i filtrów to koszt ok. 500zł