a foka w sedanie wg mnie jest najładniejszą z odmian![]()
A ja bym wybrał Bentleya. Każdy ma jakiś budżet założony, a takiego samego mondeo nie dostanie w cenie focusa.
DADRL wyłącz światła - włącz myślenie
a foka w sedanie wg mnie jest najładniejszą z odmian![]()
Jak najbardziej, tylko ja spedzam wiekszosc czasu jezdzeniem po miescie i do tego Mondeo sie nie nadaje. Przyznaje, ze musialem tez kupowac auto pod katem mojej kobiety, dla ktorej przesiadka z Ka II do Mondeo bylaby problematyczna. Roznica ceny miedzy FF i podobnie wyposazonym Mondeo nie byla duza.
Koeficjent - Heh. Sedan ma cx nizsze niz hatchback. Roznica nie jest duza, ale wystarczajaca na to by naprzyklad vmax byla u sedana wyzsza o 2kmh
FF jest bardzo dobrze wyciszony.
Polecam wizytę w salonie, różnice nie są takie ogromne, chociaż oczywiście są i trzeba je brać pod uwagę.
Nie mówię, że to zły samochód, bo oczywiście jak to ostatnie Fordy, jest bardzo w porządku w swojej klasie. Po prostu wolałbym Mondeo.
Mnie zdziwiło to, że jeszcze masa własna tego samochodu jest całkiem znośna. Myślałem, że będzie cięższy.
Współczynnik oporu powietrza mnie akurat nie dziwi. Normalnym jest, że dla hatchbacka bez specjalnych zabiegów będzie wyższy niż dla sedana.
There's more to living than only surviving
A ja się cieszę, że kolega wybrał Focusa. Dlaczego? Bo Focusów sedanów na pewno jest mniej, czuje się w nim dobrze i jest zadowolony.
Właśnie próbuję sobie załatwić 1.6 EcoBoost w hatchbacku na weekend i sobie obadać to auto.
Jak oceniasz zawieszenie? Masz porównanie z MKII? Dla mnie po tych kilkudziesięciu km z jazdy testowej wydało się bardziej kanapowe niż w MKII, ale to jest skutek "samochodu globalnego"...
A w kolorze lunar sky wygląda dostojnie.
Pozdrawiam
Jezdzilem malo FFII. Wydaje mi sie, ze zawieszenie jest poprostu bardziej dojrzale niz w FFII. Samochod ogolnie jest bardzo dobrze wyciszony, nie zachowuje sie tak nerwowo jak FFII. Nie koniecznie wszystko co sztywne i twarde to dobre i "sportowe"... oczywiscie EPAS to nie HPAS, ale jest zdecydowanie lepiej niz cokolwiek innego w czym jezdzilem i mialo elektryczne wspomaganie. Najbardziej i tak ciesze sie z silnika, bo jest naprawde fantastyczny.![]()
Samochód przyjemny, nie da się ukryć. Za chyba w miarę rozsądną cenę jest ciekawe wyposażenie z dobrym silnikiem. Tylko wnętrze wydaje mi się trochę "kosmiczne" ale może przesadzam. W każdym razie gratuluję auta i szerokości na trasie!
"Prawdziwy luksus zaczyna się w segmencie F."
Takie wnetrza to jedne z lepszych, przynajmniej nie jest jak w trumnie, wszedzie ciemno i wgl...wnetrze nowego focusa jest nowoczesne i tyle, kosmiczne nie specjalnie.