Miejskie auto nie nadaje się do jazdy po autostradzie. Ale jaja.
Wszystko tylko nie smart - nie nadaje się do jazdy z prędkością większą niż 70 km/h. Niedawno miałem "przyjemność" jechać tym po autostradzie. Trzeba zwracać uwagę na rzeczy które w normalnym samochodzie omijasz nie wiedząc o ich istnieniu - barierki dźwiękochłonne i rozdzielające pasy ruchu, wyprzedzane TIR'y.... Auto reaguje dosłownie na wszystko, zmienia samo z siebie tor jazdy, chwiejąc się na wszystkie strony świata. Jednym słowem strach w oczach. Skrzynia biegów dramat, dynamiki brak....Może ta obecna generacja jest lepsza ale poprzednia którą jechałem jest do du...y
Miejskie auto nie nadaje się do jazdy po autostradzie. Ale jaja.
Moje auto też można zakwalifikować jako miejskie a jakoś nie jadę z duszą na ramieniu przy wyprzedzaniu TIR'a, podmuchu wiatru czy wyjazdu z lasu przy bocznym wietrze. Śmieszny jesteś że boki zrywać.
ale Q-Taz (haha jaka nazwa) ma racje. Ale clio jest segmentu b a smart jest segmentu a wiec kazde auto tego segmentu sie bedzie zaskakujaco zachowywac, tylko ze smart ma swoj styl heehe.
*regulamin, punkt 6a* - daboo
Ostatnio edytowane przez daboo ; 13-02-2012 o 10:19
Smart nie nadaje się do niczego poza parkowaniem. Dynamika na poziomie schorowanego żółwia jest wkurzająca nawet przy jeździe po mieście. Hałas i totalna ciasnota powodują, że człowiek chce uciec z tego samochodu jak najszybciej. Te auta to w ramach jakiś tortur powinny być sprzedawane.
Alfa Amore
Było:
146 1.6 TS - Rosso Proteo | 164 3.0 V6 - Nero | 156 2.0 TS - Verde Amazzonia | 147 1.6 TS - Grigio Africa 2001
Jest:
147 1.6 TS - Rosso Giulietta 2009
Smart odpada ze względu na dwa miejsca oraz niepochlebne opinie o zautomatyzowanej skrzyni biegów, coś czuję że znalezienie modelu jakiejkolwiek z marki w dobrym stanie będzie problematyczne...![]()
W tych pieniądzach to chyba najlepszym wyjściem będzie Punto, aczkolwiek bardzo mało jest tych aut z haftomatem.
http://otomoto.pl/fiat-punto-C22605978.html